NASA, Artemis 1 hakkında son dakika kararını duyurdu

NASA, Artemis 1 hakkında son dakika kararını duyurdu

Artemis 1 fırlatma sitesi, Ian Kasırgası’nın tahmin edilen hareketleri sebebiyle NASA, Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketi ve Orion uzay aracı ile hiçbir şansı riske atmamaya karar verdi. İşte detaylar.

Ajans, bu akşam 23:00 ET’den başlayarak onları Araç Montaj Binasının güvenliğine geri götürecek. NASA tarafından gerçekleştirilen Artemis 1 canlı yayınındaki geri dönüşü aşağıdan izleyebilirsiniz. Uzay ajansı yaptığı açıklamada, “Yöneticiler Pazartesi sabahı bir araya geldi ve bir gecede toplanan ek verilerin Kennedy Uzay Merkezi alanı için beklenen koşulları sağlayamadığını gördükten sonra, Ian Kasırgası ile ilgili en son hava tahminlerine dayanarak karar verdiler.” ifadelerini kullandı. Bunun sebebi de çlışanların ailelerinin ihtiyaçlarını karşılaması ve entegre roket ve uzay aracı sistemini koruması.

NASA, Artemis 1 hakkında son dakika kararını duyurdu

Geçen hafta gerçekleştirilen bir SLS yakıt testi başarılı olmasına rağmen, NASA kasırga tehdidi nedeniyle 27 Eylül’de planlanan bir fırlatmayı iptal etmek zorunda kaldı. Ajans, Artemis 1’i 3 Ekim’den önce başlatamazsa (ki bu şu anda pek olası görünmüyor), 17 Ekim’de bir sonraki pencere açılana kadar başka bir girişimde bulunamayacak.

Vergisiz iPhone! Mustafa Sarıgül’den iPhone çıkışı!