Motorola Edge 50 Resmi Olarak Tanıtıldı

Motorola Edge 50

Motorola, Edge 50 serisinin uzun süredir gündemde olan yeni modeli Motorola Edge 50’yi nihayet resmi olarak tanıttı.

Motorola, bu yıl Edge 50 serisinin lansmanını gerçekleştirdi ve kısa sürede bu seriye çok sayıda model ekledi. Bugüne kadar Edge 50 Pro, Edge 50 Fusion, Edge 50 Ultra gibi pek çok model çıkaran şirket, bu serinin standart modelini ise bir türlü piyasaya sürmedi. Aylardır çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündeme gelen Motorola Edge 50 için uzunca bir süre beklememiz gerekti. Ancak bu bekleyiş nihayet sona erdi ve Motorola bugün Hindistan’da düzenlediği etkinlikle Edge 50’yi resmi olarak tanıttı.

Motorola Edge 50, Qualcomm’un Snapdragon 7 Gen 1 yonga setinden güç alıyor. Ancak bu standart Snapdragon 7 Gen 1 değil. Accelerated Edition adını taşıyan yeni bir versiyonu. Telefonda bu yonga setine tercihe göre 8 GB RAM eşlik ediyor. Daha önce gelen bilgilerde 12 GB’lık bir versiyonun da olacağı söyleniyordu ama Motorola telefonu tek bir RAM seçeneğiyle satışa sunmayı tercih etti. Telefonun dahili depolama alanı ise 256 GB.

motorola edge 50 3

Edge 50, 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip. Bu bataryada 68 W hızlı şarj özelliği ile 15 W kablosuz şarj özelliği bulunuyor. Telefon, 6.7 inçlik pOLED bir ekrana sahip. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı ise 120 Hz. Ekranın üzerindeki nokta şeklinde delikte 32 megapiksellik selfie kamerası bulunuyor.

Arka tarafa geldiğimizde ise bizi üçlü kamera karşılıyor. Bu üçlü kameranın ana lensi 50 megapiksellik Sony LYT-700C sensörü kullanıyor. Ona 10 megapiksellik telefoto kamera ile 13 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor.

Önümüzdeki günlerde raflardaki yerini alacak telefonun fiyatı yaklaşık 334 dolar olacak.

Apple Samsung Yarışında Aradaki Fark Kapanıyor