Apple Samsung Yarışında Aradaki Fark Kapanıyor

Apple vs Samsung

Canalys, akıllı telefon pazarına dair son raporunu yayınladı. Apple Samsung yarışında aradaki fark kapanıyor. Xiaom ise 2023’ün yaralarını sarıyor.

Amerikalı teknoloji devi Apple, iPhonelar’ın gördüğü yoğun ilgi sayesinde yıllardır en üst segmentte akıllı telefon pazarını domine ediyor. Ancak söz konusu geneli itibarıyla akıllı telefon pazarı olduğunda karşımıza farklı bir tablo çıkıyor. Apple’ın aksine orta segment ve giriş seviyesi için de telefonlar çıkaran Samsung, bu avantajını kullanarak yıllardır en çok akıllı telefon satan şirket oluyor. Ancak son dönemde Apple bu liderliği tehdit etmeye başlamış durumda. Nitekim yayınlanan son rakamlar da Apple Samsung yarışında aradaki farkın kapandığını gösteriyor.

Pazar araştırma şirketi Canalys, akıllı telefon pazarında yılın 2. çeyreğinin nasıl geçtiğini gözler önüne seren detaylı raporunu dün yayınladı. Akıllı telefon pazarının son çeyrekte de büyüdüğünü gösteren bu rapor, öte yandan Samsung ile Apple arasındaki farkın ise biraz daha azaldığını gösterdi.

Apple Samsung Q2 2024

Akıllı telefon pazarı genelinde yıldan yılda yüzde 12 artış yaşanırken, Samsung’un satışları sadece yüzde 1 arttı. Bu da şirketin pazar payının yüzde 21’den yüzde 19’a düşmesine sebep oldu. Öte yandan Apple ise pazar payını bir puan daha arttırdı ve yüzde 16’ya çıkardı. Böylece Apple Samsung arasındaki fark yüzde 3’e kadar düşmüş oldu.

Son çeyrekte en büyük atılımı yapan ise Xiaomi oldu. 2023’te oldukça sıkıntılı bir yıl geçiren şirket bu yıl yeniden toparlandı ve ilk üçe geri döndü. Şirketin 2. çeyrekteki satışları, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 27 daha fazlaydı.

Nothing Phone (2a) Plus Resmen Tanıtıldı