NBA 2K25 Oyun Mekaniklerinde Büyük Yenilik Yapacak

NBA 2K25

Bu yıl oyunseverlerle buluşacak NBA 2K25 oyun mekaniklerinde önemli değişikler yapacak. Bunun serinin yıllardır gördüğü en büyük yenilik olacağı söyleniyor.

EA Sports FC (eski adıyla FIFA) ile birlikte en popüler iki spor oyunu serisinden biri olan NBA 2K serisi, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni bir oyunla oyunseverlerin karşısına çıkacak. Çok  yakında oyunseverlerle buluşacak olan NBA 2K25, seri için bir dönüm noktası olacak gibi görünüyor. Bir yandan oyunun PC versiyonu artık yeni nesil konsollara sunulan versiyon olacak. Diğer yandan oyun mekaniklerinde büyük bir değişiklik yaşanacak. 2K bunun oyun mekaniklerinde yıllardır yaptıkları en büyük değişiklik olacağını söylüyor.

Aslında bu değişikliğin temelleri geçtiğimiz yıl atılmıştı. NBA 2K24 ile birlikte seriye ProPlay adı verilen yeni bir mekanik eklenmişti. Bu mekanik sayesinde oyundaki basketbolcular, gerçekteki karşılıklarına benzer hareket ediyor, onlar gibi oynuyordu. Gerçek NBA oyuncularının oynanışını tarayan yeni bir teknoloji sayesinde mümkün hale gelen ProPlay, bu yıl çok daha gelişmiş haliyle oyunseverlere sunulacak.

NBA 2K25

ProPlay’in bu gelişmiş versiyonu, dribblingden turnikeye, smaçlardan bloklara, oyun mekaniklerini kapsayan her alanda çok daha gerçekçi, çok daha akıcı animasyonların ortaya çıkmasını sağlayacak. Bu da NBA 2K25’i belki de bugüne kadarki en gerçekçi hissettiren NBA oyunu yapacak. En azından 2K’nın iddiası bu yönde.

FIFA ve NBA 2K gibi serilerin en büyük sıkıntısı her yıl neredeyse aynı oyunu birkaç ufak değişiklikle ısıtıp ısıtıp oyunseverlerin önüne koyuyor olmaları. Ama eğer 2K gerçekten bu dediğini yaparsa, pek çok oyunseveri mutlu edecektir. Çünkü bu tarz spor oyunlarında, kayda değer bir atılım görmeye hasret kaldık.

NBA 2K25, 6 Eylül’de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC ve Nintendo Switch’e yönelik olarak satışa sunulacak.

Apple Samsung Yarışında Aradaki Fark Kapanıyor