Skyrim ve Fallout 4’e mod yaptı, Starfield’da işi kaptı

Starfield

Skyrim ve Fallout 4 gibi oyunlar için hazırladığı modlarla tanınan Emmi Junkkari’nin Starfield’ın yapım ekibinde yer alması dikkat çekti.

Fallout ve Skyrim gibi efsanevi serilerin arkasındaki stüdyo olan Bethesda, bu hafta da uzun zamandır heyecanla beklenen yeni oyunu Starfield’ı oyunseverlerle buluşturdu. Oyuncuların içinde onlarca, hatta yüzlerce saat geçirebileceği ve kendi yollarını çizeceği zengin evrenler yaratmasıyla tanınan Bethesda stüdyosu, sadece geniş oyun evrenleri yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda oyunseverlerin de çeşitli modlar geliştirerek bu evrenlere kendi yorumlarını katmalarına izin veriyor. Skyrim modları bunun en belirgin örneği. Şirket şimdiden Starfield’da da modlara izin vereceğini duyurmuş durumda.

Bu da Bethesda oyunlarının etrafında sağlam bir mod kültürünün oluşmasına sebep olmuş durumda. Sadece Bethesda oyunları için mod yaparak tanınan isimler var. İşte bu isimlerden biri olan Emmi Junkkari, ya da oyun forumlarında kullandığı adıyla Elianora, Fallout 4 ve Skyrim için hazırladığı modlarla öylesine beğeni kazandı ki bu durum Bethesda’nın bile dikkatini çekti. Nitekim stüdyo, yeni oyunu için Emmi Junkkari’yi işe aldı. Starfield’ın yapım ekibinde Emmi Junkkari’nin isminin de geçmesi dikkatlerden kaçmadı.

Emmi Junkkari

Fallout 4 için hazırladığı Eli’s Armor Compendium gibi milyonlarca indirmeye ulaşmış modlarıyla tanınan Emmi Junkkari’nin sadece mod yaparak Bethesda gibi bir stüdyonun dikkatini çekip Starfield ekibine alınmış olması, oyun ve mod yapımına meraklı olanlar için de ilham verici bir hikaye olarak ön plana çıkıyor. Çünkü bu konuya meraklı olanların kendi imkanlarıyla yaptıkları işlerle en büyük stüdyoların bile dikkatini çekebileceğini gösteriyor.

Galaxy S24 Ultra etkileyici bir kamerayla geliyor