Milli Eğitim Bakanı sınavlar konusunda kesin konuştu!

Ziya Selçuk açıklama yaptı: "Yüzyüze eğitim mümkün görünmüyor."

Özellikle son 1 yıldır herkesin gözünün üzerinde olduğu Milli Eğitim Bakanı sınavlar konusunda önemli açıklamalar yaptı. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Öğrencilerin Twitter üzerinden sürekli dikkatini çekmek istediği Milli Eğitim Bakanı sınavlar için bazı açıklamalar yaptı. Özellikle de lise çağındaki gençler sürekli olarak çağrıda bulundu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medyada bu nedenle gündem oldu.

Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa sınavlar konusunda kesin karar verildi. Öğrenciler her ne kadar Twitter ve diğer sosyal medya platformları üzerinden baskı kursa bile bu pek işe yaramamış gibi görünüyor. Peki Milli Eğitim Bakanlığı nasıl bir karar verdi.

Öğrencilerin ders yükü artırılmak istenmiyor

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa, öğrencilerin ders yükünün artırılmak istenmediği görülüyor. Zaten paylaşım metinde bu ifade çok net bir şekilde yer alıyor. Yani sınavlar bu yıl yüz yüze bir şekilde gerçekleştirilecek. Bakanlık konu ile alakalı tüm önlemleri aldığını söylüyor.

Milli Eğitim Bakanı sınavlar
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Sınavlarımızda bugün yapılacak bir erteleme, yakın zamanda çalışma yükünüzü daha fazla artıracaktır. Gelecek yıllara sorun biriktirmemek için zamanında çalışmak bu yüzden çok kritik.” ifadelerine yer verdi. Ayrıca 1 Mart 2021 tarihinden itibaren 12. sınıflara kadar herkesin yüz yüze sınavlara gireceği de söylendi.

Ziya Selçuk açıklama yaptı: “Yüzyüze eğitim mümkün görünmüyor.”

Sınavların süresi bir ders süresi kadar olacak ve 40 dakika devam edecek. Ayrıca sınavlara giremeyenler için mazeret telafisi yapılacak. Barınma problemi olan gençler için yatılı okullarda bu ihtiyaç giderilecek. Peki siz bakanlık tarafından alınan kararla ilgili ne düşünüyorsunuz?