Okulların açılış tarihi kesinleşti: Milli Eğitim Bakanı açıklama yaptı

Ziya Selçuk açıklama yaptı: "Yüzyüze eğitim mümkün görünmüyor."

Okulların açılış tarihi birçok kişi tarafından merak ediliyordu. Sonunda ne zaman açılacağı tamamen kesinleşti. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte göz atalım.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk herkesin beklediği soruyu cevapladı. Pandemi sürecinin en fazla vurduğu sektörlerden eğitim bir türlü toparlanamadı. Türkiye’de vaka sayılarının iyice artış göstermesi okulların kapanmasına neden oldu. Sonuç olarak birçok öğrenci online eğitime devam etmek zorunda kaldı.

Türkiye’de kontrol edilebilir düzeye gelen Covid-19 salgını öğrenciler için daha umutlu bir duruma dönüşmeye başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk akademik ve sosyal duygusal anlamda birçok telafinin yapılacağını söyledi. Ona göre online eğitim öğrencilerde istenmeyen bazı sorunlar yaratabiliyor.

Okulların açılış tarihi ve telafi kampları

Online eğitime geçilmesi ile birlikte öğrenciler hem okul arkadaşlarından hem de derslerden geride kaldı. Akademik açıdan yaşanan bu geri kalma durumu açıkçası kolay kolay telafi edilebilecek gibi değil. Yaklaşık olarak 1,5 yıldan beridir devam eden pandemi süreci ağır yaralara neden oldu.

Okulların açılış tarihi

Çocukların sosyal ortamlardan uzak kalmaları nedeniyle özgüvenleri ve kültürleri yeteri kadar gelişemedi. Yani işin tek problemli boyutu akademik anlamda değil. Aynı şekilde sosyal alanlarda da öğrencilerde yeterli girişim sağlanamadı. Bu durumun farkında olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk telafi kampları yapacaklarını söyledi. Bu kampların Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı okullarla ilgili yeni açıklama yaptı

Milli Eğitim Bakanı 6 Eylül’den itibaren okulların kesin bir şekilde açık olacağını söyledi. Ayrıca tereddütsüz Eylül’de tam anlamıyla başlayacakları noktasında da söz verdi. Peki sizce okulların açılması doğru bir karar mı? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.