Milli Eğitim Bakanı hazır olduklarını söyledi: Tepki çeken açıklamalar

Ziya Selçuk açıklama yaptı: "Yüzyüze eğitim mümkün görünmüyor."

Özel bir programda konuşan Milli Eğitim Bakanı hazır olup olmadıkları konusunda açıklama yaptı. Özellikle sınavlar konusunda büyük tartışmalar yaşanıyordu. İşte merak edilen tüm detaylar.

Kendisine yöneltilen sorular üzerine Milli Eğitim Bakanı hazır olma ile ilgili bazı detaylar verdi. Diğer bakanlıklar tarafından yapılan açıklamalara benzer olduğunu söyleyebiliriz. Küresel çapta problemlere neden olan covid-19 salgını ne yazık ki bir türlü hayatımızdan çıkmıyor. Bu durum aynı zamanda eğitim ve diğer sektörleri etkiliyor.

Milli Eğitim Bakanı ise koronavirüsün eğitime olan etkisini kabul ediyor. Ayrıca salgının yoğun olduğu bölgelerde sınavların yapılmayacağını ifade ediyor. Diğer illerde sınavlarının yapılması için ortamın müsait olduğunu da söyledi. Fakat öğrenciler hiç öyle düşünmüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı dinamik bir sisteme geçiyor

Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında son derece dinamik bir sisteme geçildiği görülüyor. Herhangi bir yerde stabil olarak derslerin ve sınavların devam ettiği günlere elveda diyebiliriz. Bunun yerine vaka sayılarına bağlı olarak değişen bir sistem geliyor.

Milli Eğitim Bakanı hazır

Herhangi bir ilde veya bölgede fazla vaka sayısının olması okulların kapanması için yeterli sayılacak. Böylece salgının daha fazla yayılması engellenecek. Risk oranının yüksek olduğu illerde sınav yapılmaması kafalarda daha fazla karışıklık yarattı. Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamalardan sonra herhangi bir açıklamaya yer verilmedi.

Okulların kesin olarak açılacağını artık söyleyebiliriz. Ancak Ziya Selçuk tarafından ifade edilen “ortam müsait” açıklaması tepki çekmeye devam ediyor. Peki sizce okullar açılmalı mı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.