1 Mart’ta hangi işletmeler açılacak? İşte yanıtı

Türkiye genelinde havaalanlarında koronavirüs test merkezleri açılıyor

1 Mart için geri sayım başladı. Türkiye’nin normalleşme üzerine adımlar atacağı 1 Mart’ta hangi işletmeler açılacak? İşte bu sorunun yanıtı.

2020 yılının başında Çin’de başlayan koronavirüs salgını kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına almıştı. Ülkemizde ise ilk vaka 2020’nin Mart ayında ortaya çıktı. İlk vakanın ortaya çıkmasıyla birlikte pek çok tedbir yürürlüğe konuldu.

Vaka sayılarında düşüş başlayınca Haziran ayı gibi normalleşme üzerine adımlar atılmaya başlanmıştı. Fakat gelen 2. dalga ile birlikte tedbirler de tekrardan hayatımıza girdi. Geliştirilen aşıların ülkemize gelmesiyle birlikte normalleşmeye dair ilk sinyaller de gelmeye başladı.

1 Mart’ta hangi işletmeler açılacak? İşte yanıtı

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Mart itibariyle normalleşme sürecinin başlayacağını açıklamıştı. Peki ama bu süreç nasıl işleyecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu konu ile ilgili kısa bir açıklamada bulundu. Koca;

“Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz. Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşecegiz. 1 Mart itibariyle süreç belirlenen kriterler çerçevesinde dört risk seviyesinde Valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıha kurullarımızla başlayacak.” dedi.

Buna göre çeşitli risk bölgeleri oluşturulacak. Yani koronavirüs yoğunluğuna göre her şehrin bir risk rengi olacak. Riski düşük olan bölgelerde normalleşme daha hızlı seyredecek. Risk grubunun yüksek olduğu bölgelerde ise sıkı tedbirler uygulanmaya devam edecek.

Şimdilik hangi şehrin, hangi risk bölgesinde olduğu tam olarak belirlenmiş değil. Muhtemelen bu durum da önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacaktır.

Türkiye’de ne zaman maskesiz gezilebilecek?