Google’ın neler tanıtacağı belli oldu

google i/o 2023

Google I/O Geliştirici Konferansı artık bir klasik haline geldi, her sene yapılıyor. 2023 I/O Konferansı 10 Mayıs’ta yani gelecek hafta gerçekleşecek. Bu etkinlikte Google’ın yeni ürünlerini göreceğiz. Bir Twitter kullanıcısı tarafından hangi cihazların tanıtılacağı da açıklandı.

Veri mühendisi olan Yogesh Brar, Google I/O 2023 konferansında nelerin tanıtılacağını paylaştı. Yogesh Brar’a göre Google Pixel 7a, Pixel Fold, Pixel Tablet ve Pixel Buds A serisi (Mavi renkli) kulaklıklar resmen açıklanacak. Bununla birlikte Pixel 8 serisinin de tadımlık diyebileceğimiz öngösterimi yapılacak. Büyük ihtimalle Pixel 8 ailesini Ekim ayına kadar göremeyeceğiz. Ek bilgi de verelim, Google Hindistan, Pixel 7a’nın 11 Mayıs’ta (ABD’de 10 Mayıs’ta) satışa çıkacağını doğruladı.

google i/o 2023

Google I/O 2023 etkinliğinde en dikkat çekici cihaz Pixel Fold olacak. Adından da anlaşıldığı üzere Pixel Fold kitap gibi katlanabilecek. Söylenenlere göre telefonun dış tarafında 5.8 inç, iç kısmında ise 7.6 inç OLED ekran kullanılıyor. Dış tarafta 48 MP, 10.8 MP ultra geniş ve 10.8 MP Dual Pixel telefoto olmak üzere üç kamera var. İç kısımda ise 8 MP’lik kamera bulunuyor. 4821 mAh değerinde pille gelecek olan Pixel Fold, 24 saatlik kullanım sunacak. Diğer sızıntı özelliklere baktığımızda cihazda Tensor G2 çipi, Titan M2 güvenlik çipi, 12 GB RAM, 256/512 GB UFS 3.1 depolama alanı olacak.

Pixel Fold, Google’ın en pahalı telefonu olacak. İddia edilene göre telefon 1799 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Eski iddialarda cihazın fiyatının 1600 dolar olduğu söylenmişti. Eski ve yeni fiyat arasında 200 dolar fark var. Hangi fiyatın doğru olacağını ise tanıtımda öğrenebileceğiz. Google, Pixel Fold’u katlanabilir akıllı telefonlar arasındaki “En dayanıklı katlanabilir model” olarak pazarlamayı planlıyor. Bu dayanıklılık düşmeye, çarpmaya değil, katlanabilir olarak en iyi ekrana ve menteşeye sahip model olarak geçerli olacak.

Samsung ChatGPT kullanımını yasakladı