Gears of War 6 bekleyenlere müjdeli haber

gearsofwar1

Gears 5’i geliştiren The Coalition stüdyosunun yan projeleri iptal edip tüm odağını Gears of War 6’ya çevirmesi, serinin hayranları tarafından sevinçle karşılandı.

Özellikle Xbox oyun konsolu olanlar için oldukça özel bir yere sahip olan, oyun dünyasının en önemli serilerinden Gears of War, yıllar sonra yeniden heyecan verici haberlerle gündemde. Hatırlarsanız ana serinin son oyunu olan Gears 5 2019 yılında çıktıktan sonra bu seri büyük ölçüde sessizliğe gömülmüş, gelen haberler de stüdyonun ana seriye yeni bir oyun eklemek yerine yan projelerle uğraştığını göstermişti. Gears 5’ın arkasındaki stüdyo olan The Coalition’ın Gears 6’yı geliştirmek yerine Gears of War evreninde geçen daha ufak yan oyunlara odaklanması, serinin hayranlarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Ancak bu hafta gelen haberler, ana serinin devam ettiğini görmek isteyen oyun severleri sevindirecek cinsten.

Oyun dünyasının tanınmış isimlerinden Jeff Grubb, katıldığı bir podcast’te, The Coalition stüdyosunun Gears of War serisindeki yan oyunları rafa kaldırdığını, bunun yerine heyecanla beklenen Gears of War 6’ya odaklanacağını söyledi. Grubb’ın bu açıklaması, birkaç ay önce ortaya çıkan bir iş ilanıyla da destekleniyor. Hatırlarsanız birkaç ay önce The Coaliton’ın yayınladığı yeni bir iş ilanının Gears of War 6’nın hazırlıklarına başlanmış olabileceğini gösterdiği haberini sizinle paylaşmıştık.

Gears of War 6

The Coalition, o ilanda şu ifadeleri kullanıyordu: “Biz Gears of War serisine ev sahipliği yapıyoruz ve amacımız bu serinin geleceğini şekillendirmek ve Microsoft’un eğlence platformlarının ve cihazlarının sınırlarını zorlamak.”

Öte yandan 2019 yılında çıkan Gears 5’in sonunda hikayenin tamamlanmamış olması da Gears of War serisinin yeni bir oyunla devam etme ihtimalini yükseltiyor.

Amerika üzerinde uçan Çin balonu panik yarattı