Gears of War 4’ün Çıkış Tarihi Öne Alındı!

gears of war 4 2016 video game wallpaper

Yapımcı şirket Microsoft’un yaptığı açıklamaya göre, dünyaca aksiyon oyununun son halkası Gears Of War 4, beklenenden erken oyun müdavimleriyle buluşacak.

Microsoft, bugün sosyal medya hesabından Gears Of War 4 ile ilgili bir açıklamada bulundu. Geliştirici şirketin açıklamasına göre, Gears of War 4, beklenenden birkaç ay önce ve 2016 yılının 4.çeyreğinin başında raflardaki yerini alacak.

Gears of War 4, öncelikle Xbox One kullanıcılarının beğenisine sunulacak. PC kullanıcıları ise 2017 yılını beklemek zorunda kalacak.

Elbette yapımı, 2016’nın sonbahar dönemine kadar beklemek zorunda değilsiniz. Zira oyunun beta sürümü ilkbahar aylarında yayınlanacak. Gears of War 4 Beta, öncelikle Gears of War Ultimate Edition’ı satın alan 1 milyon kullanıcı ile buluşacak. Bu da sürümü beta elde edecek oyun müdavimlerinin yüzde 45’ine tekabül ediyor.

Bir müjdeli haber daha verelim. Gears Of War Ultimate Edition, gelecek Cuma’dan itibaren indirimli olarak internetten indirilebilecek. Yapımı indirimli satın alan kişiler de, satışa sunulduğunda Gears of War 4’e indirimli ulaşabilecek ve beta sürümünü herkesten önce indirilebilecek.

2015 06 15104938jpg bfd4ed 765w
Gears of War 4’den bir ekran görüntüsü

Gears of War’un ilk oyunu, 2006’da Epic Game ve Microsoft ortaklığıyla geliştirilmişti. Gears of War 2008’de, Gears of War 3 ise 2011’de satışa sunuldu. Başlangıcı konu alan Gears of War: Judgment ise 2013’de ise sevenleriyle buluştu. Söz konusu seri, Halo’dan sonra Microsoft Xbox platformunun en çok satılan oyunu unvanını kazandı.

Serinin son zincirindeki en büyük sürpriz yeni baş karakter Ezra Loomis olacak. Ezra Loomis’in önceki oyunlarla da ciddi bir bağlantısı bulunuyor. Ancak bu bağlantının ne olacağı, yapım oynanabilir hale geldiğinde ortaya çıkacak.

Yüzüklerin Efendisi’nin yapımcısı New Line Cinemas, Gears of War serisinin film haklarını 2013 yılında satın aldı. 2010’da yapımın bütçesi 100 milyon dolar olarak belirlendi. Söylentilere göre filmin senaryosu Pirates of the Caribbean, The Messengers ve G.I Joe: Rise Of Cobra’nın senaristlerinden Stuart Beattie tarafından kaleme alınırken, Scott Stuber da (Ted, Ted 2, Kill The Messenger) yapımcılık koltuğuna oturacak.