Gears 5 hakkında yeni detaylar ortaya çıktı

gears 5

Microsoft’un E3 2018 etkinliğinde PC ve Xbox One için duyurduğu Gears 5 hakkında bazı yeni detaylar ortaya çıktı. İşte konu hakkındaki tüm ayrıntılar.

Bu ay içerisinde gerçekleşen E3 2018 etkinliğinde en çok dikkat çeken firmalardan birisi de Microsoft’tu. Microsoft, Xbox One ve PC odaklı duyurduğu yeni oyunlarla ilgi odağı haline gelmişti. Xbox’ın köklü serilerinden Gears of War ve Halo’nun devam oyunları E3 2018’de ortaya çıkmıştı. Şimdi ise bu oyunlarda Gears 5 hakkında bazı detaylar netlik kazandı.

Gears 5 en iyisi olacak

Microsoft’un bu nesilde baştan kaybetmiş olmasının temel nedenlerinden birisi de Xbox One’ın, PS4’e oranla daha düşük bir performansa sahip olmasıydı. Pek çok oyun PS4’te 1080p 60fps oynanabilirken, Xbox One’da ise genel görünüm 720p 30fps üzerine şekillenmişti.

Fakat Xbox One X ile bu durum tamamen değişti. Microsoft “dünyanın en güçlü oyun konsolu” sloganı ile duyurduğu Xbox One X’i, sistem performansı bazında PS4 Pro’nun önüne taşımayı başarmıştı.

Şimdi ise yeni duyurulan oyunların bu konsolun gücünü tam olarak yansıtacağı belirtiliyor. Önümüzdeki yıl Xbox One ve PC için satışa sunulacak olan Gears 5 de bu oyunlardan birisi. Microsoft’un yetkili isimlerinden biri olan Rod Fergusson konu hakkında yaptığı açıklamada Gears of War 5’in Xbox One X’te 4K ve 60fps olarak çalışacağını belirtti. Fergusson, Gears 5’in görsellik ve akıcılık anlamında da en iyi konsol oyunu olacağını söyledi.

Bunu öğrenmek için 2019’a kadar sabretmemiz gerekecek.