Epic Games’ten Gears of War Hakkında Açıklamalar

Gears of War DG 605

Epic Games, geçtiğimiz aylarda tüm haklarını Microsoft’a devrettiği Gears of War serisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Epic Games tarafından geliştirilen ve Microsoft Studios tarafından Xbox’a özel olarak piyasaya sürülen Gears of War serisi, oyun dünyasının en beğenilen serilerinden biri olmasının yanı sıra Xbox’ın da en önemli pazarlama unsurlarından biri haline gelmeyi başarmıştı. Bu yüzden de Gears of War gibi başarılı bir serinin haklarına sahip olan firmanın bundan vazgeçmesi pek olası görünmüyordu. Ancak 27 Ocak 2014’te yayınlanan resmi açıklamayla Gears of War serisinin tüm haklarının Microsoft tarafından satın alındığı açıklandı ve bu gelişme oyun dünyasında büyük şaşkınlık yarattı.

Gears_of_War_DG

Epic Games yöneticisi Tim Sweeney geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportaj sırasında, Gears of War serisinin Microsoft’a devredilmesi hakkındaki görüşlerini ve bu kararın arkasındaki sebepleri oyunseverlerle paylaştı. Epic Games ekibinin Gears of War serisiyle ilişkili yeni bir ürün yaratma konusunda pek de hevesli olmadığını belirten Sweeney, Microsoft’un ise seriyi uzun süre hayatta tutmak istediğini ve dolayısıyla hakların devredilmesinin kaçınılmaz hale geldiğini belirtti.

Epic Games ve Microsoft tarafından alınan ortak kararla gerçekleşen bu kararın herkesin iyiliğe olduğunu savunan Sweeney, Gears of War serisinin kendilerinde belki de uzun süre bir rafta kalacağını ama Microsoft’un seriyi devam ettirmeyi planladığını söyledi. Gerçekten de Microsoft oldukça kısa bir sürede yeni bir oyun için harekete geçti ve Xbox One’a yönelik olarak geliştirilecek yeni Gears of War oyunu için Black Tusk stüdyosunu görevlendirdi.