Microsoft’un Surface etkinliği eylül ayında gerçekleşecek

Microsoft Surface etkinliği

Microsoft, eylül ayında özel bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. Bu etkinlik hem Surface cihazlar hem de yapay zeka için önemli gelişmelere sahne olacak.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft, bugün bir açıklama yayınlayarak 21 Eylül’de New York özel bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. Şirket şimdilik bu etkinlikte teknoloji dünyasını nelerin beklediğine dair bir detay paylaşmasa da şirket içinden gelen bilgiler bu etkinliğin iki ana odak noktasının Surface cihazlar ve yapay zeka olacağını gösteriyor.

21 Eylül’de New York’ta düzenlenecek bu özel etkinlikte tam olarak hangi Surface modellerinin tanıtılacağı belirsizliğini koruyor. Ancak iki yıl önce çıkan Surface Laptop Studio’nun yenilenme zamanı çoktan geldiği için bu Surface’ın halefini etkinlikte görme ihtimalimizin oldukça yüksek olduğu konuşuluyor.

microsoft surface 2

Öte yandan Microsoft’un son dönemde önemli atılımlar yaptığı yapay zeka teknolojilerinin de etkinlikte önemli bir yer tutması bekleniyor. Bildiğiniz gibi Microsoft’un OpenAI’ın yani ChatGPT’nin bir numaralı yatırımcısı olması, şirkete yapay zeka alanında önemli bir avantaj sağlıyor. Bu avantajını kullanan Amerikalı teknoloji devi, daha şimdiden Windows, Bing ve Edge gibi ürünlerine bu teknolojileri entegre etmiş durumda. Ancak önümüzdeki dönemde yapay zekanın bu ürünlerde çok daha büyük bir rol oynaması bekleniyor.

21 Eylül’deki etkinlik yapay zekanın bu ürünlerdeki gelişimini görmek için eşsiz bir fırsat olacak gibi duruyor. Özellikle Windows 11’deki yapay zeka kullanımına dair önemli gelişmeler bu etkinlikte duyurulabilir.

The Walking Dead Destinies oyunu tanıtıldı