Microsoft kendi CCleaner’ını yayınlayacak

Ccleaner

Microsoft, CCleaner ile benzer işlevlere sahip bir uygulama geliştirdi. PC Manager adlı bu uygulama yakında Windows kullanıcılarına sunulacak.

Bildiğiniz gibi bugün bilgisayar kullanıcılarının cihazlarının performanslarını maksimize etmek için başvurdukları uygulamaların başında CCleaner geliyor. Piriform tarafından geliştirilen bu uygulama, hem bilgisayardaki gereksiz dosyaları temizlemek için, hem de performansı artırabilecek optimizasyonları yapmak için oldukça kullanışlı bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Bugün pek çok Windows kullanıcısının bilgisayarında bu uygulama yüklü. Microsoft da bu durumun farkında olsa gerek ki Windows kullanıcılarına artık kendi CCleaner’ını sunmak istiyor. Bu uygulama ile aynı temel özelliklere sahip olan Microsoft uygulaması PC Manager’ın çok yakında Windows kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

pc manager

Windows Latest tarafından paylaşılan bilgilere göre PC Manager adlı bu yeni uygulamanın beta sürümü Microsoft Store’a yüklenmiş durumda. Ancak şimdilik kullanıcılara açık hale getirilmedi. Sadece beta katılımcıları bu uygulamayı deneyebiliyor. Ancak çok yakında genel kullanıcı kitlesine de sunulması bekleniyor. Microsoft PC Manager’ı Windows 10 ve üzeri Windows sürümlerini kullanan kullanıcılara sunacak.

PC Manager, gereksiz dosyaları hızlıca temizlemenin yanı sıra, başlangıçta daha uygulamaların devreye gireceği ve hangi uygulamaların arka planda çalışmasına izin verileceği gibi detayları da düzenlemek için kullanılacak. Bu özellikleri bir kısmı halihazırda Windows’ta var ama PC Manager ile birlikte bu kontroller tek bir yerde toplanıp daha kolay idare edilecek.

Realme 10 ve 10 Pro+ sertifika alırken görüldü