CCleaner, Windows’u bozuyor!

CCleaner Windowsu bozuyor

Büyük bir kullanıcı kitlesine sahip CCleaner için Microsoft’un yazılım uzmanları tehlikeli açıklamasında bulundu.

Bilgisayarda bulunan çerezleri, kayıt defterini hızlı bir şekilde temizlememize yarayan CCleaner hakkında uyarı yapıldı.

CCleaner, Windows'u bozuyor!

Microsoft’tan bir yazılım uzmanı canlı yayında ünlü temizlik aracı için önemli bir uyarıda bulundu. Yazılımın kayıt defterinde gereksiz girdileri arayıp silmesi, uzmana göre Windows sistemine zarar verebiliyor.

The Windows Club tarafından yapılan habere göre yazılım sorun giderme uzmanı Gov Maharaj, internetten canlı olarak yayınlanan The Defrag Show’da bir kullanıcının sorununa ilginç bir cevap verdi. Windows 7’den Windows 10’a yükselttikten sonra sisteminin açılmadığını dile getiren kullanıcı, Maharaj’dan gereksiz sürücü ve yazılımları kaldırması gerektiği cevabını aldı.

Maharaj, kaldırılması gereken yazılımlar arasında CCleaner’ı da saydı ve şöyle devam etti; “CCleaner… bunu nasıl kibarca söyleyebilirim… Onu kullanmayın… Haydi sıradaki konuya geçelim!

Microsoft’un bu açıklamasının bir nedeni var. Kayıt defterini temizlemeye yönelik araçlar, bazen yanlış değişiklikler yaparak sistemde ciddi sorunların meydana gelmesine neden olabiliyor. Hatta bazı durumlarda sistemi baştan yüklemeniz bile gerekebilir.

Bir yazılımcı olarak bende Maharaj ile aynı fikirde olduğumu söyleyebilirim. Bazı verilerden kurtulayım derken, sisteminizden olmayın.

CERN atomaltı parçacığına ışık tuttu!