Windows Phone 385.000 Uygulamaya Erişti

windows phone store

Rakiplerine göre en büyük eksikliği yeterince zengin bir uygulama seçkisi sunamaması olarak görülen Windows Phone’un 385.000 uygulamaya ulaştığı açıklandı.

Microsoft‘un tüm çabalarına ve son dönemdeki kayda değer yatırımlarına rağmen Anroid ve iOS’un açık ara gerisinde kalan Windows Phone‘un geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşamamasında birçok faktör etkili olsa da, işletim sisteminin kullanıcılar tarafından bir türlü kabul görmemesinin en önemli nedeni olarak rakiplerine kıyasla çok daha az uygulamaya sahip olması gösteriliyor.

windows phone store

Bu sorunun farkında olan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, Windows Phone kullanıcılarına daha zengin bir uygulama seçkisi sunmak ve işletim sistemini uygulama geliştiricileri için daha cazip bir hale getirmek için sıkı bir çalışma yürütüyor. Microsoft by the Numbers internet sitesi tarafından bugün yayınlanan rakamlar, hergün yüzlerce yeni uygulamaya kavuşan Windows 8 ve Windows Phone 8’in Şubat ayı sonunda 585.000 uygulamaya kavuştuğunu gösterdi. Bu uygulamaların 200.000’inin masaüstü cihazlar, geriye kalan 385.000’lik kesimin ise mobil cihazlar için olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Windows Phone uygulamalarında görülen eksikliğin sadece sayısal olmadığı ve birçok önemli uygulamanın işletim sistemine hala taşınmamış olmasının kullanıcıları caydırdığı belirtiliyor. Microsoft’un bir an önce mobil kullanıcılarına sunması gereken bu uygulamaların başında Google ve Snapchat’in resmi uygulamaları yer alıyor.

Android 5.0 Lollipop Beklenenden Daha Yavaş Yayılıyor