Microsoft Paint Konusunda Geri Adım Attı

0f116287d209fc79a643be841b1d06c7

Microsoft dün yaptığı açıklamayla Paint’i kaldıracağını söylemişti. Gelen tepkiler üzerine şirket programın sadece yüklü gelmeyeceğini duyurdu.

Microsoft yakında Windows 10 için duyuracağı sonbahar güncellemesinin detaylarını paylaştı. Güncellemenin en çok konuşulanı bir anda Paint’in kaldırılması oldu. 32 yaşındaki uygulama, resmen teknoloji tarihinin en köklü uygulamalarından birisi. Microsoft, gelen tepkiler üzerine bir blog yazısı yayınladı ve durumun aslında öyle olmadığını belirtti. Yapılan açıklamaya göre uygulama sadece varsayılan uygulamalar arasından kaldırılacak ve hala Microsoft’un mağazasından indirilebilecek. Ancak şirket artık daha çok işleve sahip olan Paint 3D’nin kullanılmasını istiyor.

Çok konuşuldu, açıklama yayınlandı

Paint hiçbir yere gitmiyor ve kendi evi olan mağazamızdan ücretsiz indirilebilecek. Biz bugün bu nostaljik uygulamaya inanılmaz bir destek gördük. Öğrendiğimiz bir şey varsa o da 32 yılda programın kendine bir sürü hayran topladığı. Fakat bu ortamda biz de kafa karışıklığını gidermek istedik. 

Yeni 3D özellikli uygulama, Windows 10 ile birlikte sunuluyor ve çok daha yaratıcı özelliklere sahip. Bunu geliştirmeye devam edeceğiz. Unutmayın ki bu uygulama 3D özelliklerinin yanında eski Paintten kalma tüm sevilen özelliklere de sahip.

Pek çok teknoloji severin ilk program deneyimlerinden olan uygulamanın akıbeti konusunda yapılan açıklama, herkesi rahatlattı.