Microsoft Internet Explorer öldürücü darbeyi aldı!

Internet Explorer

Bir zamanların en önemli internet tarayıcısı olan Internet Explorer’ın hayatımızdan çıkışı da son derece olaylı oluyor. İşte Microsoft’un bu konuya ilişkin attığı yeni adım.

Microsoft Internet Explorer öldürücü darbeyi aldı! Internet Explorer özellikle 80-90 jenerasyonu bilgisayar kullanıcıları için çok fazla anlam ifade eden bir internet tarayıcısı. Yaşı bu yıllara dayanan kimi kullanıcı, bu emektar isme son ana kadar dayanmış, onu; hatalarına, yavaşlığına, hantallığına rağmen sevmiş, kimileri ise olmayacağını anlayınca ilk fırsatta alternatif isimlere yönelmişti. Günden güne daha fazla çöken Internet Explorer’ın fişini ise yine kendi kanından, canından bir isim çekmişti.

internet explorer

Microsoft tarafından piyasaya sürülen Edge, Internet Explorer için sonun başlangıcı olurken, Amerikalı teknoloji devi de bugüne kadar birçok defa Internet Explorer’ı hayatımızdan çıkaracak girişimlere imza atmıştı. Ancak şirketin bugün Edge kullanıcıları için servis edeceği yeni bir güncelleme, tüm bu girişimlerin en kanlısı olacak.

Internet Explorer aktif olarak Japonya'da kullanılıyor!

Microsoft Internet Explorer öldürücü darbeyi aldı!

Bugün servis edilecek Edge güncellemesiyle birlikte, Internet Explorer’ı bilgisayarlarda kullanmak artık imkansız hale gelecek. Herhangi bir sebepten dolayı Internet Explorer’ı açmak istediğinizde de göreceğiniz tek şey, sayfanızın Edge’ye yönlendirildiği olacaktır. Tabi Microsoft’un böyle bir güncelleme için Sevgililer Günü’nü tercih etmesi de son derece manidar olsa gerek.

Microsoft, Windows 10'da Internet Explorer'ın fişini çekiyor

Öte yandan bugünkü kanlı girişim bile aslında Internet Explorer’ı tam olarak hayatımızdan çıkaramayacak çünkü bu tarayıcının simge ve kısa yollarını bir süre daha bilgisayarımızda göreceğiz. Bu durumun kesin nihayete ereceği tarih ise, büyük ihtimalle 2023 yılının Haziran ayında gelecek yeni güvenlik güncellemesi olacaktır.

Google tasarımı değiştiriyor! Bu uygulamayı kullananlar dikkat!