Internet Explorer Çin’de Büyük Düşüş Yaşadı

Sık sık eleştirilmesine rağmen bir numaralı internet tarayıcısı olmaya devam eden Internet Explorer, Çin’deki kullanıcılarının büyük kısmını kaybetti.

Söz konusu internet tarayıcıları olduğunda son yıllarda Google ve Mozilla gibi güçlü rakiplerinin hızına yetişemeyen Amerikalı teknoloji devi Microsoft, geçtiğimiz ay düzenlenen Windows 10 etkinliği sırasında resmi olarak tanıttığı yeni internet tarayıcısı Spartan üzerinde çalışmalarını sürdürüyor olsa da, en azından şimdilik Internet Explorer firmanın bir numaralı internet tarayıcısı olmaya devam ediyor.

Internet_Explorer

Ancak bu durum da kullanıcıları Internet Explorer kullanmaya devam etme konusunda ikna edememiş gibi görünüyor. Pazar araştırma şirketi StatCounter tarafından yayınlanan yeni rapor, Çin’deki kullanıcılar göz önüne alındığında Explorer’ın oldukça önemli bir düşüş yaşadığını gösterdi.

2014 yılının Ocak ayında Çin’de yüzde 42.87’lik pazar payına sahip olan Internet Explorer yıla rakiplerinin önünde başlamış olsa da, 2014 yılında internet tarayıcısının pazar payı neredeyse yarıya düştü ve bu düşüş sonrası Google Chrome’a geçilmekten kurtulamadı.

Internet Explorer‘ın Çin’de yaşadığı bu akıl almaz düşüşün başlıca nedeni olarak Windows XP için resmi desteğin geçtiğimiz yılın başında kesilmiş olması gösteriliyor. Windows XP kullanmaya devam eden ülkelerin başında gelen Çin’deki internet kullanıcıları, XP’yle birlikte emekliye ayrılan eski Internet Explorer sürümleri yerine Google Chrome‘u tercih ettiler.

Google’ın Windows XP’nin resmi olarak emekliye ayrılmasının ardından işletim sistemindeki Chrome için güncelleme ve güvenlik yamaları yayınlamaya devam etmesinin de kullanıcıların Explorer’ı terk etmesinde önemli bir rol oynadığı belirtiliyor.

Apple Kendi Ekranlarını Kendi Üretecek