Internet Explorer Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

Internet Explorer Avrupada Rakiplerine Geçildi

Güçlü rakipleri karşısında dayanamayan Internet Explorer kan kaybetmeye devam ederken, artık gözler Microsoft’un yeni internet tarayıcısına çevrildi.

Son yıllarda gerekli gelişimi gösteremeyen ve kullanıcılar tarafından sık sık eleştirilen Internet Explorer dünyanın en çok kullanılan masaüstü işletim sistemi olan Windows’un varsayılan internet tarayıcısı olması sayesinde çok daha başarılı bulunan rakiplerinin önünde kalmayı başarmış olsa da, ciddi bir değişikliğe gidilmediği sürece bu durum uzun süre devam etmeyecek gibi görünüyor.

Internet_Explorer

Pazar araştırma şirketi StatCounter tarafından yayınlanan yeni istatistikler, Ocak ayında da kan kaybetmeye devam eden Internet Explorer‘ın pazar payının 21,31’e gerilediğini gösterdi. Internet Explorer’ın ikinci sırada yer aldığı en çok kullanılan internet tarayıcıları listesinin ilk sırasında yüzde 51.54 pazar payıyla Google Chrome yer alırken, Mozilla Firefox yüzde 18.73’lük pazar payıyla üçüncü sırada kaldı.

NetMarketShare gibi farklı araştırma şirketleri tarafından yayınlanan istatistiklerin Internet Explorer‘ı hala lider gösterdiği göz önüne alındığında Explorer’ın durumu belirsizliğini koruyor olsa da, teknoloji dünyasındaki genel kanı Explorer’ın geleceğinin pek de parlak olmadığı yönünde. Microsoft da bu durumun farkında olacak ki, firmanın önümüzdeki aylarda yayınlayacağı yeni işletim sistemi Windows 10’da varsayılan internet tarayıcısı olarak Spartan adlı yeni bir internet tarayıcısı kullanacağı konuşuluyor.

iPhone 6S İşlemcisini Samsung Üretecek