Chrome veya Firefox Kullananlar da Explorer’ı Güncellemeli

internet

Microsoft, Chrome ve Firefox kullanıcılarını uyardı. Bilgisayarınızın güvende kalması için, kullanmıyor olsanız da Internet Explorer’ı güncellemeniz gerekiyor.

Internet Explorer‘ın yeni sürümleri üzerine yoğunlaşan Microsoft, birçok eski sürüm için destek sunmayı geçtiğimiz hafta bıraktı. Eski Internet Explorer sürümleri bundan sonra güncelleme almayacağı için güvenlik sorunlarına açık hale geldi. Bu da birçok Explorer kullanıcısını Internet Explorer 11’e geçmeye teşvik etti. Google Chrome veya Mozilla Firefox gibi farklı bir internet tarayıcısı kullananlar ise tüm bu değişim sürecine büyük ölçüde kayıtsız kaldı.

Eski Internet Explorer Versiyonları Emekliye Ayrılıyor

Ancak Microsoft’a göre, Chrome ve Firefox kullanıcıları da bu durumu dikkate almak zorundalar. Konu hakkında bir açıklama yayınlayan Microsoft, Internet Explorer kullanmayan Windows kullanıcılarının da yeni Internet Explorer sürümüne geçmeleri gerektiğini söyledi. Çünkü Explorer için yayınlanan güncelleme, sadece internet tarayıcısıyla ilgili güncellemeler içermiyor. Bunun yanı sıra Windows’un farklı alanlarıyla ilgili bazı geliştirmeler de bu güncellemelerin içine dahil ediliyor. Yani Chrome veya Firefox kullanıyor bile olsanız, Internet Explorer’ı güncelemeniz gerekiyor. Aksi taktirde Windows işletim sisteminiz tehlikelere karşı savunmasız kalabilir.

LG G5 Bir Hayli Pahalı Olabilir!