Microsoft Internet Explorer travmasını unutturmak istiyor

Microsoft Internet

İnternet tarayıcısının stratejik önemini erken kavrayamayan Microsoft Internet Explorer yüzünden kullanıcıların yaşadığı travmayı unutturup yeni bir başlangıç yapmak istiyor.

İnternetin hızlı gelişimiyle, Windows işletim sistemi içinde tarayıcı hakimiyetini Chrome’a kaptıran Microsoft, Edge tarayıcısı ile yeniden oyuna dahil olmak istiyor.

Microsoft Internet Explorer Chrome’u indirmek için kullanılıyordu

Microsoft mühendisleri yıllar önce Internet Explorer’ın sadece Windows’un ilk kurulumunda internete bağlanıp Chrome’u indirmek için kullanıldığını itiraf etmişlerdi. O günden bu yana yazılım devi internet tarayıcısı yarışını kaybettiğini kabul etmişti.

Yazılım devi şimdi Internet Explorer’ın adını unutturmak için Edge adını verdikleri yeni tarayıcılarının logosunu da değiştiriyor. Böylece kullanıcıların zihnindeki Internet Explorer travmasını tamamen unutturmak istiyorlar.

Okyanus dalgalarından ilham alan yeni tarayıcı logosuyla Microsoft, “internette sörf” kavramına da gönderme yaparak, yarışa dahil olduğunu iddia ediyor.

Elbette Edge’in yaygın kabul görmesi için Chrome kadar kullanışlı, eklentiler ve uygulamalarla desteklenen, hızlı ve hafif bir tarayıcı olduğunu ispat etmesi gerekiyor.

Red Dead Redemption 2 PC çıkış fragmanı yayınlandı

Ancak Android kullanıcıları için mobil ve masa üstü deneyimini birleştiren bir arayüz haline gelen Chrome’u alt etmek artık kolay değil.

Microsoft Internet