Internet Explorer Zirvede Kalmayı Başardı

Internet Explorer Avrupada Rakiplerine Geçildi

Windows işletim sistemindeki yerini Spartan’a kaybetmek üzere olan Internet Explorer, Ocak ayında da en çok kullanılan internet tarayıcısı olmayı başardı.

Son yıllarda Google Chrome ve Mozilla Firefox gibi güçlü rakipleri karşısında gerekli gelişimi gösteremeyen ve bunun sonucu olarak sık sık kullanıcılar tarafından eleştirilen Internet Explorer, tüm bunlara rağmen dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı olmaya devam ediyor. Pazar araştırma şirketi NetMarketShare tarafından yayınlanan yeni veriler, Internet Explorer’ın Ocak ayında da rakiplerini geride bırakarak internet tarayıcıları alanında zirvede kalmayı başardığını gösterdi.

Internet_Explorer

Dünyadaki bilgisayar kullanıcılarının yüzde 91.5’i tarafından kullanılan Windows işletim sisteminin varsayılan internet tarayıcısı olması sayesinde rakiplerine üstünlük sağlayan Internet Explorer yüzde 58.18’lik pazar payıyla ilk sırada yer alırken, Google’ın sevilen internet tarayıcısı Google Chrome yüzde 23.54’lük pazar payıyla ikinci, Mozilla Firefox ise yüzde 23.54’lük pazar payıyla üçüncü oldu.

Internet Explorer’ın yakın zamanda zirvedeki yerini kaybetmesi pek mümkün görünmüyor olsa da, Microsoft’un Windows 10’da Spartan adını taşıyan yeni bir internet tarayıcısına yer verecek olması Explorer’ın önümüzdeki yıllarda kullanımdan kalkabileceğini gösterdi.

Windows İşletim Sistemi Pazarını Domine Ediyor