Microsoft Call of Duty markasıyla ne yapacak?

Call of Duty: Warzone mobile geliyor

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olmasının yanı sıra benzer statüye oyun dünyasında da kavuşmak isteyen Microsoft, bütün planlarını yapmış gibi görünüyor.

Microsoft Call of Duty markasıyla ne yapacak? Microsoft, son zamanlarda, Activision Blizzard’ı satın alma girişimiyle gündemde, ancak bu hamle, Sony gibi diğer şirketler tarafından iyi karşılanmıyor. Sony daha önce, anlaşma gerçekleşirse Call of Duty’nin PlayStation kullanıcıları için mahvedileceğini söylemişti.

Call of Duty: Modern Warfare II güncellemesi sorunları düzeltecek

Buna rağmen, Microsoft, antitröst düzenleyicilerini, Activision Blizzard’ın satın alınmasının oyun endüstrisinde rekabeti engelleyemeyeceğini ve rakipleri ortadan kaldırmayacağını ikna etmek için çok çaba sarfediyor. Microsoft, anlaşma gerçekleşirse Boosteroid adlı bir bulut oyunu sağlayıcısıyla 10 yıllık bir anlaşma yaparak, EU, İngiltere ve ABD düzenleyicilerine anlaşmayı, rakipleri dışlamak ve rekabeti boğmak için kullanmayacağını göstermeye çalışıyor.

Call of Duty: Modern Warfare II için müjde!

Microsoft Call of Duty markasıyla ne yapacak?

Boosteroid, şu anda dünyanın en büyük bağımsız bulut oyunu hizmeti sağlayıcısıdır. Çoklu cihaz akış erişimini destekler ve diğer platformlarda ücretli oyunların satın alınmasını gerektirir. Kütüphanesi, Fortnite, Grand Theft Auto V, Red Dead Redemption 2 ve Activision’ın Call of Duty: Warzone gibi popüler oyunları içerir. Web tarayıcılarında oyunları akıtabilir ve Windows, macOS, Android, Android TV ve Linux için yerel uygulamalar sunar.

Call of Duty 2023'te bir yıl ara verebilir!

Bu son hamle, Microsoft’un düzenleyici endişeleri hafifletme çabalarının bir parçası ve Call of Duty franchise’ını Switch ve GeForce Now gibi platformlara getirmek için Nintendo ve Nvidia ile yaptığı 10 yıllık anlaşmaların ardından gelmesi de bunun işareti. Microsoft, PlayStation lisanslama için Sony’ye benzer bir anlaşma teklif etti, ancak bu teklif henüz kabul edilmedi. Microsoft, Xbox ile aynı anda Steam kullanılabilirliğini destekleme konusunda taahhütte bulundu ve daha önce bahsedildiği gibi, Sony bu anlaşmadan endişelerini dile getirmişti.

Microsoft Başkanı Brad Smith’e göre, Microsoft, Activision Blizzard’ı satın almak istemesinin nedeni, kütüphanesini daha dolu ve çeşitli hale getirmek. Ancak Sony’i bu konuda ikna etmek pek kolay olmayacak gibi duruyor. Microsoft Call of Duty markasıyla ne yapacak?

OnePlus Pad hediyeleri ile geliyor!