Microsoft yüzlerce çalışanını işten çıkardı!

Microsoft, Windows 11 için yeni özelliğini surdu

Microsoft, Axios’a göre birden fazla bölümdeki çalışanlarını işten çıkardı. Bu da şirketi ekonomik bir gerileme karşısında işleri kesen şirketler arasına koydu.  İşte detaylar.

Şirketten bir sözcü yayına şunları söyledi: “Tüm şirketler gibi biz de iş önceliklerimizi düzenli olarak değerlendiriyor ve buna göre yapısal düzenlemeler yapıyoruz. Önümüzdeki yıl işimize yatırım yapmaya ve büyüme alanlarında işe almaya devam edeceğiz.” Teknoloji devi Microsoft krizden hangi bölümlerin etkilendiğini ve kaç kişinin işten çıkarıldığını söylemedi. Ancak, Axios 1000’den az işten çıkarma olduğunu söyledi.

Microsoft yüzlerce çalışanını işten çıkardı!

Verge Kıdemli Editörü Tom Warren, işten çıkarmaların Deneyimler ve Cihazlar, Xbox ve yasal gruplardaki kişileri içerdiğini ekledi. Bazıları görünüşe göre şirkette kıdemli işçiler bile çıkarıldı. Axios’un belirttiği gibi, işten çıkarmalar seviyeler ve bölgeler arasında gerçekleşti, bu da ABD dışındaki işçilerin de işten çıkarıldığı anlamına geliyor.

Microsoft, bu yıl Windows, Office ve Teams grupları için işe alımları yavaşlatırken, personel önceliklerini yeniden düzenleme gereğini öne sürerek daha yalın bir iş gücüyle çalışmak istediğinin işaretlerini veriyor. Temmuz ayında 180.000 iş gücünün yüzde birinden azını (yaklaşık 1.800) işten çıkardı ve ardından Azure bulut ve güvenlik grupları için açık iş listelerini kaldırdı. Diğer teknoloji şirketleri de son birkaç ayda benzer hamleler yaptı. Global anlamda yaşanan krizler büyük şirketleri dahi etkiliyor diyebiliriz.

Apple Karma Gerçeklik Kulaklığında iris taraması teknolojisi olacak