Apple Karma Gerçeklik Kulaklığında iris taraması teknolojisi olacak

r2 1

Apple Karma Gerçeklik Kulaklığı bir süredir gündemde yer alıyor. Cihaz için çeşitli söylentiler dolaşsa da son gelen bilgi bize cihazın nasıl bir teknoloji ile donatılacağını gösteriyor.

Son gelen bilgilere göre Apple Karma Gerçeklik Kulaklığı (MR)oturum açmak ve ödeme yapmak için iris taramasını kullanacağını gösteriyor.  Bu, Apple’ın parmak izi özelliği veya Face ID kimlik doğrulaması gibi çalışacak ve birden fazla kişinin bir kulaklığı kullanmasına izin verebilir.

Ünlü teknoloji analistlerinden Ming-Chi Kuo, geçen yıl karma gerçeklik kulaklığının iris tanımayı destekleyebileceğini söylemişti. Göz takip sisteminin, göz hareketlerini analiz edebilen bir verici ve alıcıya sahip olduğu söyleniyor.

Apple Karma Gerçeklik Kulaklığı

Hazırlanan raporlara göre, Apple Karma Gerçeklik Kulaklığı ödemeleri doğrulamak ve kullanıcıların hesaplarına giriş yapmak için iris taramasını kullanacak. İris tanıma teknolojisi, birden fazla kişinin aynı cihazı kullanmasını kolaylaştıracak ve tıpkı iPhone modellerinin insanların parmak izi veya yüz taramalarını kullanarak ödemeleri onaylamasına izin vermesi gibi, kulaklıktan hızlı bir şekilde ödeme yapmalarına izin verecek.

Göz tarama sistemi, Apple’ın parmak izi veya Face ID işlevine benzer şekilde çalışabilir. Rapor doğru çıkarsa, yeni göz tarama sisteminin varlığı Meta’nın yeni duyurulan Quest Pro kulaklığına göre bir avantaj olacak.

Apple’ın iris taraması için kulaklığın kameralarını kullanacağı bildiriliyor. Yaklaşan cihaz örgü kumaşlardan, alüminyumdan ve camdan yapılabilir ve gözlük benzeri bir tasarıma sahip olduğu söyleniyor. Apple’ın kulaklığının Quest Pro’dan daha hafif olacağı bildiriliyor. Ayrıca rapor, kulaklığın reçeteli lenslerin kulaklığın içine manyetik olarak takılmasına izin verdiğini iddia ediyor.

Google Pixel 7 Pro’da ciddi şarj sorunları yaşanıyor