YouTube, ücretsiz kullanıcılarına müjdeyi duyurdu

YouTube TikTok karşısında

YouTube bünyesinde 4K içeriğe erişimin tamamen Premium abonelerle sınırlayacağından endişe edenler kolayca nefes alabilir. İşte tüm detaylar.

YouTube, videoları 4K çözünürlükte oynatabilmek için Premium abonelik gerektiren denemeyi “tamamen kapattığını” Twitter’da açıkladı. Bu ayın başlarında, kullanıcılar Reddit ve Twitter gibi sosyal ağlarda, çözünürlük seçenekleri için açılır menüye eriştiklerinde “Premium” kelimesinin 4K/2160p’nin hemen yanında olduğunu bildirmeye başlamışlardı. Herkesin 4K videoları oynatmak için Premium aboneliğine sahip olması gerekmiyordu, ancak bunun sınırlı sayıda kullanıcıya sunulan deneysel bir özellik olduğunu gösteriyor.

YouTube’un denemeyi neden iptal etmeye karar verdiği belli değil, ancak 9to5Google’ın belirttiği gibi, önemli miktarda olumsuz geri bildirimin etkisi olabilir. Kullanıcılar, web sitesinde mevcut olan en yüksek çözünürlükte video oynatabilmek için ayda 12 dolar veya yılda 120 dolar ödemelerinin istenmesi konusunda anlaşılır bir şekilde mutlu olmaktan uzaktı. Ve denemenin parçası olmayanlar, denemenin geniş bir alana yayılacağından ve Premium aboneler için kalıcı bir “avantaj” olacağından endişeliydi.

YouTube, ücretsiz kullanıcılarına müjdeyi duyurdu

YouTube, 4K videoları Premium aboneliğin arkasına kilitleme fikrini kalıcı olarak rafa kaldırıp kaldırmadığını söylemedi. Japonca yazılmış bir tweet’te YouTube, kullanıcıları deney hakkında bir geri bildirim bırakmaya davet etti; bu, nihayetinde nasıl ilerleyeceğine karar vermesine yardımcı olabilir. Ancak 4K video özelliğinin sadece Premium üyelere özel olması genel olarak kullanıcıları pek memnun etmeyebilir. Ancak gelişmeleri izleyeceğiz.

Kanye West tartışmalı uygulama Parler’ı satın alıyor