Microsoft, Activision Blizzard yayın haklarını satacak

Activision Blizzard CEO'sundan açıklama

Microsoft, dün geç saatlerde bir blog yazısında, Activision Blizzard oyunlarının bulut oyun haklarını satarak Activision Blizzard birleşme teklifini önemli ölçüde yeniden yapılandırdığını yazdı. İşte tüm detaylar.

Bu satış, Microsoft bulut oyunlarındaki potansiyel hakimiyeti nedeniyle anlaşmayı kısmen engelleyen Birleşik Krallık düzenleyicilerinin önemli bir endişesini giderecek; ancak 18 Ekim’e kadar hiçbir şeyin onaylanması muhtemel değil. Birleşme gerçekleşirse Microsoft, “önümüzdeki 15 yıl içinde piyasaya sürülecek tüm mevcut ve yeni Activision Blizzard PC ve konsol oyunlarının bulut akış haklarını, önde gelen küresel oyun yayıncılarından biri olan Ubisoft Entertainment SA’ya devredecek. Bu, Microsoft’un Activision Blizzard oyunlarını Xbox Cloud Gaming’e özel hale getiremeyeceği veya bunların rakip hizmetlerde nasıl yayınlanacağı konusunda herhangi bir söz sahibi olamayacağı anlamına geliyor. Ayrıca Ubisoft’un, Apple ve diğer Windows olmayan sistemlerde Activision Blizzard bulut oyun hizmetleri sunmasına da olanak tanıyacak.

Microsoft, Activision Blizzard yayın haklarını satacak

İşlem şartlarına gelince, “Ubisoft, Microsoft’a Activision Blizzard’ın oyunlarına ilişkin bulut yayın hakları için tek seferlik bir ödeme yoluyla ve kullanıma dayalı fiyatlandırmayı destekleyen bir seçenek de dahil olmak üzere pazar bazlı toptan fiyatlandırma mekanizması yoluyla tazminat ödeyecek” Son dönemlerde oyun sektöründe bazı değişiklikler gündeme geldi, tüm bunlarla birlikte ciddi anlamda satışlar ve isim değişiklikleri de ön plana çıktı. Bu sebeple şirketlerin bu hamleleri de hiç şaşırtıcı değil diyebiliriz.

Chery TIGGO 8 PRO : Kaliteli Sürüşü için teknolojiden yararlanıyor!