Microsoft’un Activision’ı satın alması oyunculara zarar verebilir!

microsoft

Son bir yıldır Microsoft’un, Activision’ı satın alması gündemde konuşuluyor. Fakat yasal engeller bu dev satın almanın önüne geçiyor. Son olarak İngiliz Rekabet Kurulu, bu konuyla ilgili endişeleri olduğunu açıkladı.

Microsoft‘un Activision’ı satın almak istemesini duymayan kalmadı. Bu ikilinin adı geçtiğimiz seneden beri birlikte anılıyor, ancak diğer yanda da yasal engeller var. Bununla birlikte piyasa uzmanları, bazı analistler, yetkili isimler bu satın almayla ilgili pek olumlu düşünmüyor.

Bir süre önce paylaşılan bazı analist raporlarında, bu satın almanın oyunculara zarar verebileceği yönündeydi. Analistler, Call of Duty gibi serilerin Xbox konsoluna özel olabileceğini düşünüyor. Hatta zamanla oyun ve konsol fiyatlarının artması, pazar payının yükselmesi ve bununla birlikte daha düşük kalitede hizmetin olabileceğini söylüyorlar.

Microsoft

İngiliz Rekabet Kurulu tarafından da konuyla ilgili açıklama geldi. Bu açıklama daha önce yapılan açıklamalar ve raporlarla aynı yönde. İngiliz Rekabet Kurulu, “Bizim görevimiz, Birleşik Krallık’taki oyuncuların rekabette zarar görmesini engellemektir. Daha az seçeneklerin sunulması, yüksek fiyatlar, yeniliklerin azalması gibi durumlar oyunculara zarar verebilir. Bahsettiğimiz bu durumlar oluşabilir” açıklamasını yaptı.

Avrupa Birliği de İngiliz Rekabet Kurumu ile aynı görüşlere sahip. Microsoft ve Activision arasındaki satın alma anlaşmasının gerçekleşmeden önce bazı çözümlerin uygulanması gerektiğini savunuyor.

Microsoft

İngiliz Rekabet Kurumu, Call of Duty serisinin ayrı tutulmasını ve hatta bağımsız bir şirket üzerinden serinin yoluna devam etmesi gerektiğini öneriyor. Fakat bu durum hem bağımsız şirket tarafını hem de Microsoft ve Activision’ı kötü etkileyebilir.

Amerikalı teknoloji devi, Activision’ın oyunlarını Xbox’a özel yapmayacağına dair söz verdi ve Call of Duty serisinin PlayStation’da da kalacağını açıkladı. Sony’ye 10 yıllık lisans anlaşması teklif etti.

İngiliz Rekabet Kurumu, bazı piyasa analistleri bu teklifi samimi bulmuyor ve sonuçlarının farklı olabileceğini düşünüyor. Microsoft’un 2020’de ZeniMax’i satın aldıktan sonraki sicili de bu teklifin samimi bulunmamasının en büyük nedenlerinden biri.

Google, Face ID ile verilerinizi koruyacak