microLED ekranlı Apple Watch Ultra için tarih verildi

apple watch ultra 1

Kısa süre önce Instant Digital nickli Weibo kullanıcısı microLED ekranlı Apple Watch Ultra’nın 2025’te çıkacağını iddia etmişti. Apple hakkında güvenilir bir kaynak olan analist Jeff Pu da bu iddiayı doğrulayan öngörü raporu paylaştı. İşte detaylar…

Jeff Pu’ya göre microLED ekranlı Apple Watch Ultra 2025 sonunda satışa çıkacak. Fakat Mark Gurman, Jeff Pu’nun aksine microLED ekran teknolojisinin 2024’te kullanıma sunulacağını düşünüyor. Trendforce ise saatin 2026’nın ilk çeyreğinden önce çıkmayacağını belirtti. TrendForce, Cupertino’lu şirketin yüksek üretim maliyetleriyle karşı karşıya olduğunu ve bunları uzun süre çözmeyeceğini söylüyor.

Teknoloji devi son 10 yıl içinde microLED’i geliştirmek için 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Cupertino’lu şirket microLED sayesinde hem Samsung’a olan bağımlılığını azaltmak hem de ekran paneli üretiminde kontrol sağlamak istiyor. microLED teknolojisi yüksek enerji verimliliğine, daha uzun kullanım ömrüne ve daha az ekran yanması riskine sahip. Ayrıca bu teknoloji daha iyi renkler, tepki süresi sağlıyor.

apple-watch-ultra

microLED ekran sadece Apple Watch Ultra ile sınırlı kalmayacak. Daha sonra iPhone, iPad ve Mac’lere de gelecek. Şirket tüm ürünlerinde microLED’i kullanmak istiyor, fakat bu teknolojinin erken aşamadaki karışıklığı nedeniyle Mac’lere gelmesi birkaç seneyi bulabilir. Apple’ın sözünü ettiğimiz planları Mark Gurman, DigiTimes, Nikkei Asia ve The Information tarafından da gündeme getirilmişti.

Bu arada çeşitli platformlar ve sosyal medyada yazanlara göre Apple Watch Ultra 1 ve Ultra 2’yi etkileyen bir problem var. Bazı kullanıcılar watchOS 10 güncellemesinden sonra ekranın karanlık ortamda veya düşük ışıklı koşullarda zor göründüğünü belirtiyor. Güncellemenin ortam ışığı sensörünün kalibresini bozduğu ifade ediliyor. Apple durumun farkında. Şirket yakın zamanda güncelleme çıkararak ekran problemini düzeltebilir. Belki düzeltmeyi beta aşamsında olan güncellemeye dahil edebilir.

Spider-Man 2 oyunundan yeni fragman yayınlandı