Apple Akıllı Yüzüğüyle Samsung’a Meydan Okuyacak

apple 6

Yeni bomba iddialara göre Cupertino merkezli şirket Apple Ring adında akıllı yüzük geliştiriyor. Teknoloji devinin giyilebilir cihazıyla Samsung’un yüzüğüne rakip olacağı belirtildi. Detaylara daha yakından bakalım.

Apple’ın akıllı yüzük üzerinde çalıştığı iddiaları daha önce patentlerle gündeme gelmişti. Kaynaklar firmanın belirsiz şekilde hareket ettiğini ve yüzüğün sadece prototip olarak kalabileceğini ileri sürmüştü. Ancak Electronic Times’ın yepyeni raporu Apple Ring‘in prototip olmaktan çıkıp, ticari cihaza döneceğini iddia etti. Raporda Apple’ın pazarı yakından izlediği, yüzüğü akıllı saate alternatif olarak gördüğü de belirtiliyor. Sektörden bir yetkili Apple Ring’in ticari olması için düğmeye basıldığını ve yakında bazı gelişmelerin sızabileceğini söyledi.

Electronic Times, Apple Ring’in giyilebilir cihaz pazarında daha da genişlemek için değerlendirildiğini ve Apple’ın NFC özellikli yüzük için patent başvurularında bulunduğunu vurguluyor. Apple’a yakın isimsiz bir kaynak da şirketin yüzük için en iyi cihazı çıkarmak mottosuyla ciddi bir planlamaya giriştiğini ifade etti. Özetle Apple Ring’in gerçek olduğunu iddia eden iki dedikodu var. Eğer söylenenler doğru çıkarsa Apple akıllı yüzüğü ile saat kullanmak istemeyen tüketicileri kendisine çekebilir. Sonuç olarak bunların birer rivayet olduğunu unutmamak gerekiyor.

Apple Ring

Akıllı saatten söz etmişken Weibo’da yer alan iddiaya göre microLED ekranlı Apple Watch Ultra en erken 2025’te piyasaya sürülebilir. Apple’ın üretim tarafında bazı sorunlar yaşadığı ve maliyeti düşüremediği vurgulanıyor. Raporda ilginç bir detay var, microLED üretiminde Apple’ın tedarik zincirine ilk defa katılacak bir üretici olduğu belirtiliyor. Fakat hangi firma olduğu belli değil, isim verilmemiş.

Pazar araştırma ve analiz şirketi TrendForce daha önce yayınladığı raporda microLED ekranlı Apple Watch’un 2026’da çıkacağını, Cupertino’lu şirketin yüksek üretim maliyetiyle karşı karşıya olduğunu ifade etmişti. Weibo’daki yeni raporda maliyetle ilgili geçen kısım TrendForce’u doğruluyor. Bir ek bilgi daha verelim, sektörde paylaştığı birçok bilgi doğru çıkan ekran analisti Ross Young microLED’li modelin 2025’in 2. yarısında çıkacağını ileri sürmüştü.

iPhone 16 Yeni Gelişmiş Mikrofona Sahip Olacak