Apple Watch X’te önemli yenilikler olmayacak

apple watch 1

Apple kahini lakaplı analist Ming-Chi Kuo, Apple Watch X hakkında yeni öngörülerde bulundu. Kuo’nun tahminleri güvenilir kaynaklardan gelen raporları da doğruluyor. Görünüşe göre 2024 model Apple Watch pek yenilikçi özelliklerle gelmeyecek.

Ming-Chi Kuo, Medium’da ilginç bir yazı paylaştı. Analiste göre gelecek sene çıkacak olan Apple Watch X önemli yenilikler içermeyecek. Eski iddialarda saatte microLED ekranın kullanılacağı söyleniyordu. Fakat Kuo, Apple Watch X’te microLED ekranın yer almayacağını vurguladı. Analist microLED’in 2025’te çıkacak modelde olabileceğini ama 2026’ya da ertelenebileceğini ifade etti. Kan şekeri ölçümü özelliği ise 2026’dan önce gelmeyecek. Ekran analisti Ross Young geçtiğimiz Nisan ayında microLED ekranlı Apple Watch’un 2024’te değil 2025’in 2. yarısında çıkacağını ileri sürmüştü. Trendforce da microLED’li saatin 2026’nın ilk çeyreğinden önce çıkmayacağını söylemişti. Kuo’nun yeni öngörüleri, Ross Young ve Trendforce’u da onaylamış oluyor.

apple watch x

Apple, son 10 yıl içinde microLED’i geliştirmek için 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Teknoloji devi microLED sayesinde hem Samsung’a olan bağımlılığını azaltmak hem de ekran paneli üretiminde kontrol sağlamak istiyor. Apple Watch ise microLED ekranlı ilk ürün olacak. microLED teknolojisi yüksek enerji verimliliğine, daha uzun kullanım ömrüne ve daha az ekran yanması riskine sahip. Ayrıca bu teknoloji daha iyi renkler, tepki süresi sağlıyor. Eğer Apple microLED’te istediğini elde edebilirse bu teknolojiyi iPhone’a ve iPad’e de getirmek istiyor.

Analistin tahminleri bu kadarla sınırlı değil. Kuo’ye göre Apple Watch’un 2023 sevkiyatları bir önceki yıla göre yaklaşık %15 azalarak 36 – 38 milyon adede düşecek. Kuo bunlarla birlikte, “Apple Watch pazardaki konumlandırmasıyla başarıya ulaşan klasik bir ürün örneği. Ancak 2024’te sevkiyatta düşüş yaşarsa Apple’ın yeniden konumlandırma yapması gerekebilir. Vision Pro ve Apple Watch’un entegre olması benzersiz ve yenilikçi sağlık yöntemi oluşturabilir. Bu durum her iki ürünün sevkiyatını ve pazar başarısını artırabilir” açıklamasını yaptı.

iPad mini 7 hayal kırıklığı yaratabilir