Apple Watch Ultra 3 gelecek sene çıkmayabilir

apple watch ultra 2

Analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın Apple Watch Ultra 3’ü henüz geliştirmeye başlamadığını ileri sürdü.

Ming-Chi Kuo, Apple Watch Ultra 3 tahminlerini yeni Medium yazısında paylaştı. Kuo, 3. nesil Apple Watch Ultra’nın geliştirme aşamasında olmadığını belirtti. Apple’ın ürün geliştirme takvimi göz önüne alındığında bu alışılmadık bir durum. Analiste göre yeni saati gelecek sene görmeyebiliriz. Kuo, “Apple’ın yeni sağlık özelliklerini ve microLED üretimiyle ilgili sorunları ele alması için zamana ihtiyacı var. Bu yüzden de şirketin Apple Watch Ultra 3 için henüz bir adım atmadığını düşünüyorum. Eğer Apple saat üzerinde çalışmaya başlamazsa 2024 yılında yeni Ultra modeli olmayacak” açıklamasını yaptı.

Analistin tahmini doğru olursa 2024’te Apple Watch Ultra sevkiyatları yıllık bazda %20 – 30 oranında azalacak. Gelecek sene Apple Watch sevkiyatlarının da %10 azalarak yaklaşık olarak 35 milyon adede düşmesi bekleniyor.

apple watch ultra 3

Apple hakkında tutarlı tahminleriyle tanınan diğer bir analist Jeff Pu da microLED ekranlı Apple Watch Ultra’nın 2025’ten önce gelmeyeceğini söylemişti. Trendforce ise 2026’da çıkacağını iddia etmişti. Teknoloji devi son 10 yıl içinde microLED’i geliştirmek için 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Cupertino’lu şirket microLED sayesinde hem Samsung’a olan bağımlılığını azaltmak hem de ekran paneli üretiminde kontrol sağlamak istiyor. microLED teknolojisi yüksek enerji verimliliğine, daha uzun kullanım ömrüne ve daha az ekran yanması riskine sahip. Ayrıca bu teknoloji daha iyi renkler, tepki süresi sağlıyor.

microLED ekran sadece Apple Watch Ultra ile sınırlı kalmayacak. Daha sonra iPhone, iPad ve Mac’lere de gelecek. Şirket tüm ürünlerinde microLED’i kullanmak istiyor, fakat bu teknolojinin erken aşamadaki karışıklığı nedeniyle Mac’lere gelmesi birkaç seneyi bulabilir. Apple’ın sözünü ettiğimiz planları Mark Gurman, DigiTimes, Nikkei Asia ve The Information tarafından da gündeme getirilmişti.

Alan Wake 2’nin inceleme puanları belli oldu