Metaverse uzmanlar tarafından yorumlandı

Metaverse uzmanlar tarafından yorumlandı

Eski Google CEO’su Eric Schmidt, Facebook’un meta veri tabanına ağırlık veren yeni teması hakkında konuştu. İşte uzmanlardan metaverse yorumları.

2001’den 2011’e kadar Google’ın üst düzey yöneticisi ve Mayıs 2020’de ayrılıncaya kadar yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Schmidt, The New York Times’a verdiği demeçte bazı açıklamalarda bulundu. “Metaverse kapsamından bahseden tüm insanlar şu anki dünyadan daha tatmin edici dünyalardan bahsediyor: daha zengin, daha yakışıklı, daha güzel, daha güçlü, daha hızlı. İnsanlar metaverse’de gözlükleriyle daha fazla zaman geçirmeyi seçecekler. Ancak kuralları kim koyacak? Dünya fiziksel olmaktan çok dijital hale gelecek. Ve bu, insan toplumu için iyi bir şey değil” ifadeleri kullanıldı.

Metaverse uzmanlar tarafından yorumlandı

Schmidt, Meta’nın algoritmalarının çoğunu çalıştırmak için kullandığı AI teknolojisini, sağlıksız ve parasosyal ilişkiler yaratabilen “dev, sahte bir tanrı” olarak gördüğünü söyledi. Yapay zeka hakkında endişelerini de dile getirdi. “Yapay zeka destekli savaş neye benziyor? A.I. gerçekliğin bizim göremediğimiz yönlerini algılıyor muyuz? A.I.’nin olması mümkün mü? İnsanların anlayamadığı şeyleri görecekler mi?” şeklinde soruları gündeme getiren eski CEO yapay zeka teknolojisi hakkında bazı endişelere sahip olduğunu vurguladı.

Eski yönetici AI ile ilgili endişelerinde yalnız değil. Tesla CEO’su Elon Musk da dahil olmak üzere son aylarda iş dünyası liderleri tarafından giderek daha fazla eleştiriliyor. Hatta bazı analistler artırılmış gerçekliğin sosyal medyadan daha fazla kötüye kullanım riski oluşturduğunu söylüyor.

PlayStation 5 ne kadar sattı? İşte bu sorunun yanıtı!