PlayStation 5 ne kadar sattı? İşte bu sorunun yanıtı!

PlayStation 5 ne kadar sattı

Sony geçtiğimiz günlerde 30 Eylül’de sona eren üç aylık mali raporunu paylaştı. Böylece PlayStation 5’in toplamda ne kadar sattığı da ortaya çıkmış oldu. İşte konunun detayları.

PlayStation 5 ne kadar sattı? İşte bu sorunun yanıtı! Sony’nin PS5 ile bu nesle damga vurduğunu söyleyebiliriz. Kısa vadede önemli işler başaran Sony, PlayStation 5’i 2020’nin son çeyreğinde satışa sunmuştu. Konsol satışa sunulalı 1 yıldan fazla oldu ve hala düzgün bir stok yapısı oturtulabilmiş değil.

Bilindiği üzere PS5, Türkiye de dahil olmak üzere pek çok ülkede hala karaborsada. Yani Sony’nin tavsiye ettiği tüketici fiyatlarının çok üzerine satılıyor. Yani PS5’in hali hazırda yok sattığını söylemek çok da yanlış bir ifade olmayacaktır. Peki bu düzende PS5 şimdiye kadar ne kadar sattı?

Sony ne kadar PS5 sattığını duyurdu!

PlayStation 5 ne kadar sattı? İşte bu sorunun yanıtı!

Sony tarafından açıklanan rakamlara göre PlayStation 5, 30 Eylül’de sona eren mali döngü raporuna göre 13.3 milyon adet sattı. Bunun büyük bir başarı olduğunu söyleyebiliriz. Fakat şöyle bir gerçeği de atlamamak gerekiyor.

Az önce de belirttiğimiz üzere PS5 hali hazırda pek çok ülkede karaborsada. Yani insanlar normal fiyatlardan PS5 almak isteseler bile alamıyorlar. Eğer stoklar güncellenirse muhtemelen bu satış rakamları çok daha üst seviyelere ulaşacaktır.

Yani PS5 satış rakamları şu anda açıklananın çok daha üzerinde olabilirdi. Fakat Sony üretim bandında yaşadığı sorunlardan ötürü konsol yetiştiremedi. Hal böyle olunca PS5 satış rakamları da 13.3 milyonda takılmış oldu.

Apple Xiaomi’yi geçmeyi başardı