Bakan Koca’dan rahatlatan açıklama

Koronavirüs kabusu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük tablonun belli olmasıyla birlikte umut veren açıklamalarda bulundu. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Bakan Koca’dan rahatlatan açıklama. Bilindiği üzere koronavirüs salgını henüz bitmiş değil. Aslında aşının bulunmasıyla birlikte bu salgının sona ereceği düşünülüyordu. Fakat işler beklenildiği gibi yürümedi.

Hala vaka sayıları zaman zaman 30 binin üzerine çıkabiliyor. Halbuki geçtiğimiz yazın başlarında vaka sayıları 4 haneli sayılara kadar düşmüştü. Fakat kış aylarının gelmesiyle birlikte vaka sayıları tekrardan tırmanışa geçti. Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Bakan Koca şunları söyledi;

“Kimileri aşıdan beklenen sonucun alınamadığı kanısında. İkinci doz aşı oranı %75’i geçtiği halde vaka sayıları 30 bini aşabiliyor. Oysa aşıyla sağlanan önemli bir sonuç var. Artık hızlı tırmanışlar ve pikler görmüyoruz. Dramatik seyir yerine stabil, kontrolü kolay bir seyir var” dedi.

Artık otobüse binmek için de PCR testi istenecek

Bakan Koca’dan rahatlatan açıklama

Aşılanma oranının artmasıyla birlikte vaka sayıları daha da düşecektir. Fakat şunu da unutmamak gerekiyor. Hali hazırda uygulanan aşılar bulaşı önlemek yerine hastalığın ağır seyretmesini engelliyor.

2. elde değerini en iyi koruyan marka Apple oldu