MetaVerse’ün öncülerinden Second Life, mobile geliyor

second life

Facebook’un gerçeğe dönüştürmeye çalıştığı MetaVerse fikrinin öncülerinden olan Second Life, çıkışından 20 yıl sonra mobile geliyor.

Gerçek hayata alternatif olacak bir sanal dünya fikri üzerine kurulu MetaVerse konsepti, Meta’nın son dönemdeki atılımıyla popülerlik kazandı. Ancak aslında bu sanal evren konsepti, Meta bu alana merak sarmadan çok önce yaratılmıştı. Hatta bu konsepti gerçeğe dönüştürmek için bugün MetaVerse adıyla bağdaştırılan hayalin öncülü diyebileceğimiz platformlar da kurulmuştu. İşte bunlardan belki de en dikkat çekici olanı Second Life’tı.

İkinci Hayat olarak Türkçeleştirebileceğimiz Second Life, adı üzerinde insanlara dijital dünyada ikinci bir hayat sunmayı hedefliyordu. Second Life’ın kullanıcı tabanı hiçbir zaman öyle inanılmaz rakamlara çıkmadı belki ama platform bugüne kadar ayakta kalmasına yetecek kadar ilgi gördü. 20 yılı aşkın süredir sanal evren fikrini yaşatan başlıca platformlardan olan Second Life, MetaVerse fikrinin hiç olmadığı kadar popüler olduğu bu dönemde, önemli bir atılım yapmaya hazırlanıyor.

Metaverse oyunu 'Second Life' uygulaması yolda

Second Life projesinin arkasındaki şirket olan Linden Labs, bu platformun çok yakında mobil cihazlara da geleceğini duyurdu. Second Life’ın mobil uygulamasının çok yakında kullanıcılara sunulması bekleniyor. Henüz net bir tarih verilmemiş olsa da uygulamanın beta sürümünün yıl bitmeden yayınlanacağı düşünülüyor.

Linden Labs ekibi, YouTube kanalları üzerinden bir tanıtım videosu yayınlayarak, Second Life’ın mobil uygulamasının neye benzeyeceğini sergiledi. Unity motoru kullanılarak geliştirilen bu mobil uygulama, iOS ve Android’e gelecek ve hem akıllı telefonlarda hem de tabletlerde kullanılabilecek. Second Life’ın mobile gelmesinin bu sanal evrene olan ilgiyi daha da arttıracağı tahmin ediliyor.

Volkswagen’den elektrikli otomobillere dev yatırım