YouTube, Donald Trump’ın hesabını yeniden açtı

Donald Trump Twitter ile uğraşmaya devam ediyor

Donald Trump internet dünyasına adım adım geri dönüyor. Twitter ve Facebook’tan sonra YouTube da Trump’ın hesabını yeniden açtı.

Tarihin en tartışmalı Amerikan başkanlarından biri, belki de en tartışmalısı olan Donald Trump, tepki çeken ve muhalifleri tarafından tehlikeli bulunan paylaşımları sebebiyle internette ciddi şekilde sansüre uğradı. Hem Twitter, Facebook, Instagram gibi popüler sosyal medya uygulamaları, hem de YouTube gibi videolarını paylaştığı platformlar Trump’ın hesaplarını askıya aldı. Bu şekilde Trump’ın geniş kitlelere ulaşabileceği araçlar elinden alınmış oldu. Trump, yatırımcısı olduğu Truth Social adlı platformda paylaşımlarına devam etti ama burada ulaştığı kitle çok daha kısıtlı oldu. Bu da Trump’un önünü kesti.

Donald Trump web sitesi bir hacker tarafından hacklendi!

Ancak Donald Trump’ın yeniden başkanlık yarışına girmeye hazırlandığı bu günlerde üst üste gelen kararlar sayesinde Trump adım adım internet dünyasına geri dönüyor. Her şey Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla başladı. Geçtiğimiz yıl Twitter’ı satın alan Elon Musk, tartışma yaratan pek çok ismin Twitter hesaplarını yeniden açtı. Bu isimlerden biri de Donald Trump oldu.

Elon Musk’ın Trump’ın Twitter yasağını kaldırması, bir nevi emsal oluşturdu. Çünkü kısa süre sonra Meta da benzer bir karar aldı ve Trump’ın Facebook ve Instagram’daki yasağı kaldırıldı. Artık bu platformlara dönmesinin önünde hiçbir engel olmayan Trump’a bir iyi haber de YouTube’dan geldi. Google, Trump’ın YouTube hesabını yeniden açtı. Trump’ın YouTube hesabı, yaklaşık 2 yıl önce, Washington’da gerçekleşen protestoların kongre binasının istilasına sebep olmasının ardından kapatılmıştı.

Volkswagen’den elektrikli otomobillere dev yatırım