Meta, MetaVerse için 36 milyar dolar harcadı

MetaVerse

Meta’nın henüz kayda değer bir getirisi olmayan MetaVerse ve VR projelerine son üç yılda 36 milyar dolar harcadığı ortaya çıktı.

Bildiğiniz gibi Meta artık gelecek planlarını MetaVerse projesini hayata geçiren şirket olma hayali üzerine kuruyor. Öyle ki şirket adını bile Facebook’tan Meta‘ya çevirdi. Bu sanal dünyayı hayata geçirmek için yürütülen çalışmalara öncülük eden şirket, bu amaç doğrultusunda VR gözlükleri gibi gerekli teknolojilere dev yatırımlar yapıyor. Ancak henüz ortada paraya çevrilebilecek bir ürün olmadığı için bu yatırımlar karşılıksız kalıyor. Bu da Meta’nın hızla para kaybetmesine sebep oluyor. Ortaya çıkan son rakamlar, bu kaybın boyutunu gözler önüne seriyor.

Paylaşılan son rakamlara göre Meta, MetaVerse ve VR teknolojileri üzerinde çalışan Reality Labs departmanına, 2019’dan bu yana 36 milyar dolar harcadı. Daha önce gelen bilgilerde şirketin Reality Labs’e 15 milyar dolar harcadığı söyleniyordu. Ortaya çıkan bu son rapor ise Meta’nın bu alandaki harcamalarının çok daha fazla olduğunu gösteriyor.

MetaVerse

36 milyar dolarlık bu dev yatırıma karşılık en azından şimdilik ortadan dişe dokunur bir gelirin olmaması, hem Meta’nın hem de Mark Zuckerberg’in üzerinde büyük bir baskı yaratıyor. Sadece son çeyrekte 3.7 milyar dolar işletme zararı açıklayan Reality Labs’in aynı dönemdeki toplam geliri ise sadece 285 milyon dolar.

MetaVerse konusundaki ısrarı yüzünden Mark Zuckerberg’den şüphe duyanlarının sayısı hızla artıyor ve yatırımcılar da Meta üzerinde baskı kurmaya başlıyor olsa da Meta bu alana yatırım yapmaya devam edecek gibi görünüyor. Yani anlayacağınız bu yatırım önümüzdeki bir iki yıl içinde 37 milyar doların da üstüne çıkacak.

The Witcher dizisinde şok ayrılık