Meta Beklentileri Aştı, Hisseler Yükselişe Geçti

Mark Zuckerberg Instagram paylaşımı ile olay oldu

Meta zaman zaman yatırımcıları kızdıracak hamleler yapıyor olsa da geliriyle etkilemeye devam ediyor. Şirket bu çeyrekte beklentilerin üzerine çıktı.

Meta (eski adıyla Facebook) zaman zaman yatırımcıları kızdıracak hamleler yapıyor belki ama MetaVerse gibi bu maliyetli girişimlerini bir şekilde kompanse etmeyi de başarıyor. Instagram ve Facebook gibi iki dev sosyal ağa sahip olmanın avantajını yaşayan şirket, bu sayede hep bir şekilde toparlanmayı biliyor. Nitekim son çeyrek de bunu ispatladı. Yapay zeka ve artırılmış gerçeklik gibi pek çok alana büyük yatırımlar yapan şirket, henüz bu alanlardan kayda değer bir karşılık alamıyor olmasına rağmen geliriyle beklentilerin üzerine çıktı. Bu da şirketin hisselerine olumlu yansıdı.

Meta reklam cezası

Meta’nın son çeyrekte 38.34 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyordu. Ancak şirket bu beklentilerin de üzerine çıktı ve son çeyrek için 39.1 milyar dolar gelir açıkladı. Elbette bu gelirin önemli bir bölümü reklam gelirlerinden geldi. Şirket özellikle yapay zeka alanına yaptıkları yatırımın bu konuda kendilerine yardımcı olduğunu söylüyor. Çünkü yapay zeka, reklamların daha doğru şekilde kategorize edilip en doğru kişilerin önüne düşürülmesine yardım ediyor. Bu da reklamların verimliliğini arttırıyor.

Reklam gelirlerinde yaşanan bu artış yatırımcıları heyecanlandırmış olacak ki şirketin hisseleri bu açıklamanın ardından yüzde 5 arttı. Böylece Meta hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 34 değer kazanmış oldu.

Nothing Phone (2a) Plus Resmen Tanıtıldı