Mark Zuckerberg: “MetaVerse projesi beş yıl ciddi para kaybedecek”

MetaVerse

Mark Zuckerberg, Meta’nın MetaVerse projesinin önümüzdeki beş yılda ciddi para kaybedeceğini söyledi.

Bildiğiniz gibi Meta artık gelecek planlarını MetaVerse projesini hayata geçiren şirket olma hayali üzerine kuruyor. Öyle ki şirket adını bile Facebook’tan Meta‘ya çevirdi. Bu sanal dünyayı hayata geçirmek için yürütülen çalışmalara öncülük eden Meta, bu amaç doğrultusunda VR gözlükleri gibi ilgili teknolojilere dev yatırımlar yapıyor. Ancak henüz ortada paraya çevrilebilecek bir ürün olmadığı için bu yatırımlar karşılıksız kalıyor. Bu da Meta’nın para kaybetmesine sebep oluyor. Üstelik görünüşe bakılırsa bu kayıp yakın zamanda da durmayacak.

Bu hafta yatırımcılarla bir araya gelen Meta CEO’su Mark Zuckerberg, MetaVerse projesinin önümüzdeki beş yılda ciddi para kaybedeceğini söyledi.

MetaVerse

Yatırımcılardan birinin bu projeye yapılan yatırımların karşılık verip vermediğini sorması üzerine bu konuya değinen Mark Zuckerberg, önümüzdeki beş yıl buradan kar edemeyeceklerini hatta bu alanda ciddi para kaybedeceklerini söyledi. Ancak Zuckerberg’e göre bu yatırım er geç karşılık verece ve verdiğinde de şirketin en önemli gelir kaynağı haline gelecek.

Zuckerberg, ilk aşamada hedeflerinin VR gözlüklerini herkesin ulaşabileceği kadar uygun bir fiyata düşürmek olduklarını söyledi. Şirketin şu anki bir diğer önceliği de dijital dünyada bir ekonomi kurmak. Çünkü şirket gelecekte gelirinin önemli bir bölümünü, bu sanal evrendeki dijital ürünlerin satışından elde etmeyi planlıyor.

Mark Zuckerberg bu projenin şirketin gelecekteki gelir kapısı olacağı konusunda oldukça emin, ancak hem yatırımcılar hem de şirket çalışanları arasında bu kadar iyimser olmayan isimler de var. Bu yüzden bu proje tam anlamıyla hayata geçene kadar yaşanacak kayıplar, Zuckerberg’in başını ağrıtabilir. Meta’nın bu süreci nasıl yöneteceğini bekleyip göreceğiz.

TikTok canlı yayın alanına giriyor