Jack Dorsey kurucusu olduğu Twitter’dan ayrıldı

jack dorsey senato

Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su olan Jack Dorsey, yönetim kurulundan da istifa ederek şirketten tamamen ayrıldı.

Bildiğiniz gibi Twitter şu sıralar oldukça çalkantılı bir dönemden geçiyor. Elon Musk’ın şirketi satın almak için yaptığı 44 milyar dolarlık teklif kabul edilmiş olsa da Musk bu anlaşmayı tamamlamak yerine oyalama taktikleri uyguluyor. Sosyal medya platformunda şirketin söylediğinden çok daha fazla bot hesap olduğunu öne süren Musk, bunu sebep göstererek anlaşmayı askıya aldı. Pek çok kişi Musk’ın bunu fiyatı düşürmek için bir koz olarak kullandığını ve daha düşük bir fiyata anlaşmayı tamamlayacağını düşünüyor.

Elon Musk anlaşması ile yeni bir dönemin başlamasına hazırlanan Twitter, bu arada bir dönemi de resmi olarak kapattı. Şirketin kurucusu olan ve geçtiğimiz yıla kadar CEO olarak şirketin başında yer alan Jack Dorsey, yönetim kurulundan da istifa ederek şirketle tüm bağlarını kapandı. Böylece şirkette bir dönem resmi olarak kapanmış oldu.

Twitter yakın arkadaşlarla sınırlandırılan tweetleri test ediyor

Jack Dorsey, şirketin CEO’luğundan ayrıldığında, bir süre daha yönetim kurulunda yer alacağı, ancak daha sonra yönetim kurulundan da ayrılacağı açıklanmıştı. Dorsey’in dün yönetim kurulundan ayrılması bu planın parçasıydı. Ancak Elon Musk anlaşması kapıdayken bir de bu ayrılığın yaşanması şirketin geçirdiği bu değişimi daha belirgin hale getirdi.

Jack Dorsey, bundan sonra dijital ödeme alanında faaliyet gösteren yeni şirketi Block’a (eski adıyla Square) odaklanmayı planlıyor.

Samsung Galaxy M13’ten resmi görseller yayınlandı