iPhone dijital mirasçı özelliği büyük dikkat çekiyor: Öldükten sonrasını düşünmeyin

Apple iPhone cihazlarında hayat kurtaracak bir özellik deniyor

iPhone dijital mirasçı özelliği bugünlerde en fazla konuşulan konular içerisinde yer alıyor. Şirket tarafından getirilen yeni özellik bazı tartışmalara yol açtı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Bugüne kadar hiçbir akıllı telefonda denenmeyen iPhone dijital mirasçı özelliği kullanıcılara sunulmaya başlandı. İkinci Beta sürümü ile birlikte gelen bu özellik mirasçınıza birçok hak tanıyacak. iOS 15.2 üzerinde yapılan değişiklikler ile birlikte bazı yeni özellikler geldi. Ayrıca TV uygulaması ile ilgili de bazı ek ayarlar yine bu güncellemenin içerisinde.

Yeni güncelleme ile birlikte dijital miras programı isimli bir özellik geldi. Bu özelliğe göre ölmeniz durumunda hesabınıza ve kişisel bilgilerinize seçtiğiniz birisi erişebilecek. Miras bırakılan kişi olarak belirlediğiniz bu şahıs sizin neredeyse tüm bilgilerinize ulaşabilecek.

iPhone dijital mirasçı özelliği kolaylıkla kullanılabiliyor

Bundan kısa bir süre önce iPhone kullanan kişilerin öldüğünde ne olacağı tartışılıyordu. Mesela böyle bir akıllı telefon kullanan kişinin öldükten sonra bilgilerinin nereye kaldırılacağı en büyük tartışma konularından bir tanesiydi. Yeni gelen özellik sayesinde mirasçı olarak seçilen kişi tüm bu bilgilere erişim sağlayabilecek.

iPhone dijital mirasçı özelliği

Miras bırakılan kişi seçmek için ayarlar bölümüne gitmeniz gerekiyor. Burada en üst bölümde yer alan Apple ID üzerinden parola ve güvenlik butonunu seçin. Hemen ardından miras bırakılan kişi bölümüne dokunarak seçim yapabilirsiniz. Siz öldükten sonra hesabınızdaki verilere erişmesi için güvendiğiniz birisini seçmeniz yeterli olacaktır. iPhone dijital mirasçı özelliği birçok kullanıcı tarafından memnuniyetle karşılandı.

iPhone 14 Pro görüntüleri büyük şaşkınlık yarattı: Kamera detayı dikkat çekti

Mirasçınız mesajlar, dosyalar, kişiler, fotoğraflar ve notlar gibi birçok detaya erişebilecek. Peki siz bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz?