Meta’nın Twitter alternatifi ilk kez görüldü

Meta algoritması ile mercek altında

Meta’nın Twitter’a rakip olmak için geliştirdiği yeni uygulamasının tasarımını gözler önüne seren ekran görüntüleri internete sızdırıldı.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından ortaya çıkan hoşnutsuzluk, pek çok kişiyi alternatif arayışına soktu. Ancak şu ana kadar bu arayışı sonlandıracak bir platform ortaya çıkmadı. Ancak çok yakında Twitter’a ciddi şekilde rakip olacak iki uygulama hayatımıza girecek gibi görünüyor. Bunlardan ilki Twitter’ın da kurucusu olan Jack Dorsey’nin geliştirdiği Bluesky. Dorsey’nin yeni sosyal medya uygulaması henüz kapalı beta aşamasında olduğu halde şimdiden 100 bin kullanıcıya ulaşmış durumda. Bu da uygulamanın ne kadar büyük ilgi gördüğünü gözler önüne seriyor. İkinci ciddi rakip ise Meta’dan geliyor. Facebook ve Instagram’ın sahibi olarak halihazırda sosyal medya pazarını domine eden Meta, Twitter’ı kaptırdığı metin paylaşım köşesini de kapmak için hareket geçmiş durumda.

Bildiğiniz gibi kısa süre önce ortaya çıkan bilgiler, Meta’nın Twitter benzeri bir uygulama üzerinde çalıştığını ve bu uygulamanın çok yakında kullanıma sunulacağını ortaya çıkarmıştı. Instagram’ın metin odaklı versiyonu olarak tanımlanan bu uygulama için bekleyişimiz sürerken, internete sızdırılan yeni görseller sayesinde bu yeni sosyal ağın neye benzeyeceğini görme şansı yakaladık.

Meta Twitter

Şimdilik resmi bir adı olmayan, Meta’nın dahili yazışmalarında Project 92 olarak anılan bu yeni platform, Instagram ile oldukça benzer bir kullanıcı ara yüzüne sahip olacak; fakat bu kez paylaşımlar metin ağırlıklı olacak. Elbette bu platformda da gönderilere görsel ya da video eklenebilecek ama gönderilerin asıl odak noktası metinler olacak. Ayrıca Instagram’ın aksine salt metinler de paylaşılabilecek.

Meta şimdiden Dalai Lama ve Oprah gibi milyonlarca takipçisi olan popüler figürlerle görüşmeye başlamış durumda. Şirket bu ünlüleri platformda hesap açan ilk isimler arasına sokarak takipçilerini de platforma çekmeyi hedefliyor.

Öte yandan Meta, Instagram kullanıcılarının tek bir tıkla Instagram’da takip ettikleri herkesi bu yeni platformda da takip edebileceğini söylüyor. Bu da milyonlarca kullanıcıya sahip, son derece aktif yeni bir sosyal ağın bir anda hayatımıza girmek üzere olduğunu gösteriyor. Meta’nın elinde böylesine önemli bir silahın olması, Twitter’ı gerçekten tehdit edebilecek bir rakibin kapıda olduğunu gösteriyor.

The Witcher 3. sezon fragmanı yayınlandı