Meta Başkan Yardımcısı şirketten ayrılıyor!

Meta Başkan Yardımcısı şirketten ayrılıyor!

Reuters tarafından bildirildiği üzere, Meta Horizon sosyal VR platformunun Başkan Yardımcısı Vivek Sharma şirketten ayrılıyor. İşte tüm detaylar.

Meta sözcüsü Bryan Pope, Sharma’nın şirketten ayrıldığını doğruladı. İddialara göre Sharma alakasız bir kariyer fırsatınının peşinden gitmek için şirket ile yollarını ayırmış. Sharma’nın ayrılışı, Horizon için biraz garip bir zamanda gerçekleşiyor. Metaverse kavramına odaklanan şirket geçtiğimiz dönemlerde adını da vizyonunu tamamen değiştirdi ancak tüm çabalara rağmen yeni vizyon pek sevilerek karşılanmadı.

Horizon Worlds’ün Fransa ve İspanya’daki lansmanını tanıtmaya yardımcı olmak için CEO Mark Zuckerberg, Horizon’da, internette popüler bir şaka haline gelen ölü gözlü avatarını belirgin bir şekilde öne çıkaran bir ekran görüntüsü yayınladı. Zuckerberg, birkaç gün sonra daha detaylı bir avatarın konsept resmini paylaştı, ancak hasar çoktan verilmişti. Zuckerberg’in paylaştığı  meta görünümünü parodileştiren bir Snapchat filtresi bile oluşturuldu.

Meta Başkan Yardımcısı şirketten ayrılıyor!

Sharma’nın ayrılışı, muhtemelen şirketin yeni hırslarından vazgeçmesine tabi ki sebep olmayacaktır. Meta, Zuckerberg’in daha dün Ekim ayında piyasaya çıkacağını söylediği yeni bir VR kulaklığı da dahil olmak üzere yeni donanımla ilerliyor. Bu hafta şirket, Facebook’a giriş yapmak zorunda kalmadan Quest başlığı kullanmanıza izin veren yeni profil hesaplarını tanıttı. Ancak yeni projeler şimdiye kadar maliyetli bir girişim olduğunu kanıtlıyor. Geçen çeyrekte, şirketin Reality Labs bölümü 2,8 milyar dolar kaybettiğini bildirdi. Pope, Sharma’nın ekibinin artık şirketin VP’si Vishal Shah’a rapor vereceğini söyledi.

LG UltraGear OLED oyun monitörünü ve Ultrafine Display Ergo AI’ı piyasaya sürdü