Meta VR kulaklıkları için büyük fiyat indirimlerini duyurdu

MetaVerse

Meta, Cuma günü duyurduğu üzere, Quest 2 ve yüksek kaliteli Quest Pro başlıklarının fiyatlarını düşürecek.

Meta VR kulaklıkları için büyük fiyat indirimlerini duyurdu. Dünyanın en önemli teknoloji markalarından biri olan Meta, bir süre önce satışa sunduğu popüler sanal gerçeklik ekipmanı Quest modellerinde ciddi bir indirim yapacağını duyurdu. 256GB Meta Quest 2’nin fiyatı 499,99 dolardan 429,99 dolara düşürülürken, üst düzey Meta Quest Pro’nun fiyatı ise 1.499,99 dolardan 999,99 dolara indirilecek.

Meta bir sonraki VR kulaklığı için tarih verdi!

Meta, 2022’de Reality Labs segmentinde 13,7 milyar dolar kaybetti. Bu, şirketin iddialı metaverse teknolojilerini oluşturmaktan sorumlu olan iş birimiydi. Reality Labs, dördüncü çeyrekte 727 milyon dolar ve 2022 yılı boyunca 2,16 milyar dolar gelir elde etti ve bu tutarlar Quest başlıklarının satışlarını da içeriyordu. Ancak bu rakam 2021 yılında gerçekleşen 2,27 milyar dolarlık gelirden düşüktü.

Meta VR

Meta VR kulaklıkları için büyük fiyat indirimlerini duyurdu

Meta Quest Pro, Ekim ayında piyasaya sürüldü ancak yüksek fiyatı çoğu tüketicinin alım gücünün üzerinde kaldı. Ayrıca, net bir profesyonel kullanım durumu da yoktu. Daha düşük fiyat, her iki kitleyi de daha cazip hale getirebilir.

Şirketten gelen açıklamada: “Amacımız her zaman VR’nin sunduğu her şeyden yararlanmak için mümkün olan en fazla sayıda insana uygun fiyatlı donanım oluşturmak olmuştur.” şeklinde ifadeler kullanılırken, fiyat değişikliğinin bugünden itibaren geçerli olacağı duyuruldu. Bununla birlikte söz konusu bu fiyat güncellemesinden ilk olarak Amerika ve Kanada yararlanacak. Geri kalan dünya içinse fiyat 15 Mart’ta düşürülecek. Meta VR kulaklıkları için büyük fiyat indirimlerini duyurdu.

Zoom sürpriz bir kararla başkanını kovdu