Zoom sürpriz bir kararla başkanını kovdu

Zoom canlı altyazı özelliği yakında 30 dilde çalışacak

Kısa süre önce binlerce çalışanını işten çıkarmak zorunda kalan Zoom’da bu kez dokuz ay önce başkanlık koltuğuna oturan Greg Tomb işinden oldu.

Pandemi sebebiyle evlere kapandığımız dönemde pek çoğumuzun hayatına giren ve pandemi şartları geçtikten sonra da kolay kolay vazgeçemediğimiz Zoom uygulaması, bu dönemde yakaladığı başarı sayesinde, kendisiyle aynı adı taşıyan şirketi bir anda yükseltti. Görüntülü arama uygulamasının yakaladığı büyük başarının sağladığı momentumu kullanarak farklı alanlara da giriş yapan şirket, bu sayede teknoloji dünyasının önemli bir parçası haline geldi.

zoom

Ancak son dönemde tüm teknoloji dünyasını yaralayan küresel finansal kriz, Zoom’un da belini büktü. Hatırlarsanız şirketin geçtiğimiz aylarda çok sayıda çalışanını işten çıkaracağını duyurmuştu. Görünen o ki bu sıkıntılı süreç sadece çalışanları değil, yönetim kadrosunu da derinden etkilemiş. Çünkü bu kez işinden olan çalışanlar değil başkan oldu.

Zoom, bu hafta sürpriz karara imza atarak başkan koltuğunda oturan Greg Tomb ile yollarını ayırdı. Daha önce Google’da uzun süre çalışan Greg Tomb, sadece dokuz ay önce şirketin başına getirilmişti. Bu yüzden bu karar daha da büyük bir sürpriz oldu. Şirket neden böyle bir karar aldığına dair bir açıklama yapmadı ki bu da şaşkınlığı daha da büyüttü. Şirket yönetimindeki bu şok ayrılık, tahmin edebileceğiniz gibi hisseler üzerinde hiç de iyi etki yaratmadı. Şirketin halihazırda düşmekte olan hisseleri, bu kararın ortaya çıkmasının ardından biraz daha değer kaybetti.

Windows 11’in Bing AI özelliği beğenilmedi