Apple oyun konsolu konusunda ciddi

Apple, Studio Display'in önemli bir hatasını düzeltecek

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, şimdilerde oyun sektörüne ayrı bir ilgi duyuyor gibi görünüyor.

Apple oyun konsolu konusunda ciddi. Apple’ın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olduğu, başta akıllı telefon ve tablet olmak üzere birçok pazara yön verdiği bir gerçek. Ancak bu durum Apple’ı farklı alanlara yönelmekten alıkoymuyor. Öyle ki yakın zamanda Apple Arcade ile oyun sektörüne “merhaba” diyen Amerikalı teknoloji devinin, birçok farklı kontrolcünün de patentini aldığı ortaya çıktı.

Apple oyun konsolu

Hem Avrupa’da hem de Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşen bu patent hamlelerine baktığımız zaman, karşımıza ilk çıkan cihazın Nintendo Switch’i anımsatan bir yapıda olduğunu görüyoruz. iPhone veya iPad’in kontrolcünün yanına yerleştirilerek çalıştığı bu sistemde, cihazlar ister yatay istenirse de dikey olarak yerleştirilerek kullanılabiliyor.

Apple oyun konsolu

Apple oyun konsolu konusunda ciddi

Bir diğer konsept modeline baktığımız zaman ise bunun sadece iPhone modelleri için geliştirildiği ve iPad cihazların kullanımına izin vermediği anlaşılıyor. Ancak bu konsept modeli diğerlerinden ayıran en önemli yönü ise, kendisine ait ekstra bir mini ekranının olması. Tabi bu ekranın ne amaçla kullanılacağı ve oyunculara ne gibi bir fayda sağlayacağı şimdilik meçhul.

Apple oyun konsolu

Son olarak bir de standart kontrolcünün patentini alan Apple, bu cihaz sayesinde ise klasikleşmiş yöntem olan Bluetooth bağlantısıyla Mac, iPhone ve iPad üzerinden oyun oynanmasına imkan sağlamayı hedefliyor.

Tabi hemen belirtmek gerekir ki, bu üç yeni cihaz şu an için sadece birer konseptten ibaret. Cihazları ilerleyen yıllarda görüp göremeyeceğimizi ise Apple’ın oyun sektöründeki planları belirleyecek.

Meta ilk AR gözlüklerini 2024’te piyasaya sürecek